Suzanns praktslag

Navn: Suzann Pettersen Alder: 20 Yrke: Golfspiller

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • - Hadde det ikke vært penger i golf, hadde det ikke vært mulig å ha det som levebrød. Golf er jobben min, og jeg er heldig som kan jobbe med det jeg liker aller best, sier Suzann Pettersen, «Tutta» blant slekt og venner. Søndag sto hun for tidenes norske prestasjon i denne sportsgrenen som i verdensmålestokk er blant de aller største. Hun vant Ladies French Open og kunne innkassere godt over 300000 kroner.
 • Norsk golf har hittil vært synonymt med krangel. Krangel om medlemsblad, krangel mellom amatørforbund og profforbund, klubber som er misfornøyde med forbundet, spillere som aldri har hevdet seg i toppen internasjonalt, krangel med bønder og naturvernere om baneutbygging - og ikke minst - et gammelt snobbeimage som fortsatt blir forsøkt opprettholdt av klubber som krever 100000 i medlemsavgift og 600 kroner i greenfee.

  • Suzann har i hvert fall knust myten om at norske golfspillere ikke når opp internasjonalt. Og hun er ikke aleine: Cecilie Lundgren ble nummer seks i Ladies French Open, mens Vibeke Stensrud også har gode plasseringer. Det fins cirka 85000 registrerte golfspillere her i landet, fordelt på 160 klubber. Antall spillere er blitt fordoblet hvert tredje år over en tiårsperiode, og nye baner bygges og planlegges over hele landet. Etter at Christian Anker-Rasch i fjor overtok jobben som ryddegutt og president i forbundet, er også mange av de gamle konfliktene løst eller begravd.

  • En av Suzanns forfedre het Gunerius (som hennes onkel og bror) og grunnla i 1852 det som etter hvert ble et av hovedstadens største varemagasiner, Gunerius Pettersen. I 1988 solgte familien seg ut. Suzann har valgt en profesjonell idrettskarriere foran utdannelse, og hadde allerede før hun slo sitt første proffslag sikret seg økonomisk for de tre første åra. Hun er den eneste her i landet som har SAS som personlig sponsor.

  • I går ettermiddag var hun hjemom for å snu. I dag sitter hun igjen på flyet til Sveits for å delta i Evian Masters. Hun legger ikke skjul på at hun har Tiger Woods som forbilde.

  • De som kjenner henne, mener hun har to i seg til å nå svært langt.

 • Turneringen gikk over fire dager. På åpningsdagen var hun bare centimeter fra hole-in-one og en bil i premie. Etter 72 hull lå hun likt med walisiske Becky Morgan. Dermed ble det omspill, der avgjørelsen falt på tredje hull. Da slo Morgan ballen i vannet, mens Suzann slo et perfekt slag inn på green og vant med en birdie.
 • Selvfølgelig handler det om en sterk psyke. På sin hjemmeside ( www.suzangolf.com ) skriver hun heller ubeskjedent: «Jeg takler enhver situasjon, både i medgang og motgang. Jeg er trygg på meg selv. Det gir meg trygghet og kraft.»