TRONDHEIM-EKSPERIMENT:   KrF-leder Knut Arild Hareide har foreløpig ikke konvertert Trondheim-eksperimentet til Stortinget. FOTO: ERLEND AAS, SCANPIX. 
KrF-leder Knut Arild Hareide utenfor Stortinget onsdag.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
TRONDHEIM-EKSPERIMENT: KrF-leder Knut Arild Hareide har foreløpig ikke konvertert Trondheim-eksperimentet til Stortinget. FOTO: ERLEND AAS, SCANPIX. KrF-leder Knut Arild Hareide utenfor Stortinget onsdag. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

SV + KrF = sant

Valgåpne dører i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Ap og SV inviterer nå KrF inn i den rødgrønne koalisjonen i Trondheim.

- KrF har vært tydelige på at de vil prioritere velferd foran skattekutt, og vi ønsker å ta dem inn i den rødgrønne koalisjonen i Trondheim, sier leder Rune Olsø i Ap i Trondheim til Klassekampen.

Både i 2003 og 2007 måtte Arbeiderpartiet trekke tilbake invitasjonen til samarbeid etter press fra koalisjonspartner SV.

Nå holder imidlertid SV i Trondheim døra på gløtt for KrF, dersom alternativet er at de borgerlige partiene overtar makten i byen.


- Ingen form for privatisering - Vi er villige til å strekke oss svært langt for å hindre at Høyre og Frp kommer til makten. Vi er åpne for et nærmere samarbeid med KrF, men det kommer naturligvis an på politikken.

- SV kan ikke akseptere noen form for privatisering eller konkurranseutsetting i Trondheim, sier varaordfører Knut Fagerbakke.

Olsø sier Ap ønsker å bygge en bredest mulig koalisjon mot Høyre og Fremskrittspartiet, og tror et slikt samarbeid kan skape nasjonal presedens.

- Det kan danne mønster for et tettere samarbeid mellom partiene nasjonalt, mener Olsø.

(NTB).