NYTT SKATTEKLIMA? Stortingsrepresentant Heikki Holmås (nærmest) og nestleder Audun Lysbakken fra SV presenterte mandag hvilke saker partiet vil prioritere ved en eventuell regjeringforhandling etter valget neste høst. Foto: Morten Holm / SCANPIX
NYTT SKATTEKLIMA? Stortingsrepresentant Heikki Holmås (nærmest) og nestleder Audun Lysbakken fra SV presenterte mandag hvilke saker partiet vil prioritere ved en eventuell regjeringforhandling etter valget neste høst. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

SV åpner for skattekutt

Positive til midlertidige skattelettelser for dem som tjener minst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

SVs nestleder er positiv til midlertidige skattelettelser for lavtlønnede i nedgangstider.

- Vi er ikke bombastiske på at det aldri er aktuelt med skattelettelser. I perioder med nedgang kan målrettede skattelettelser rettet mot lavtlønnede være aktuelle, sier SV-nestleder Audun Lysbakken til Aftenposten.

Da han for vel en måned siden la fra partiets nye programforslag svarte han klart og tydelig at det ikke var snakk om å gå inn for lavere skatt i nedgangstider, men nå mener han at svaret ble misoppfattet.

- Det som var mitt poeng, var at over tid må det samlede skatte- og avgiftsnivået opp. Men det betyr ikke at du ikke kan ha midlertidige endringer den andre veien, hvis konjunktursituasjonen tilsvarer det, sier Lysbakken.

Lysbakkens kursendring i skattepolitikken kommer bare få dager etter at SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen åpnet for skattelettelser i forbindelse med regjeringens nye økonomiske kriseplan.

Partiets finanspolitiske talsmann Heikki Holmås er litt mer forsiktig i sine uttalelser, og mener at partiet kan vurdere midlertidige skattelettelser.

- Men jeg tror vi heller vil satse på rentenedgang for folk flest og på målrettet bruk av penger, mener Holmås.


(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer