SV ber om storrengjøring av medlemslistene til alle norske trossamfunn

- Juks må få konsekvenser.

VIL HA RELIGIØS RYDDESJAU: SVs Torgeir Knag Fylkesnes mener dagens trossamfunnslov er altfor enkelt å misbruke. - Juks med medlemstall kan gi store økonomiske fordeler for trossamfunnene. Derfor må juks få konsekvenser, sier han til Dagbladet. Foto: Åsmund Holien Moe / SV
VIL HA RELIGIØS RYDDESJAU: SVs Torgeir Knag Fylkesnes mener dagens trossamfunnslov er altfor enkelt å misbruke. - Juks med medlemstall kan gi store økonomiske fordeler for trossamfunnene. Derfor må juks få konsekvenser, sier han til Dagbladet. Foto: Åsmund Holien Moe / SV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er i et stortingsforslag fra Torgeir Knag Fylkesnes den religiøse ryddesjauen blir presentert. Partiet vil blant annet ha Stortinget med seg på å:   • Pålegge alle trossamfunn som mottar statsstøtte, en gjennomgang av egne medlemsregistre der samtlige medlemmer må bekrefte om de fortsatt ønsker å være medlem eller ikke.   

• Innføre  krav om årlig medlemskontingent slik at medlemmer av trossamfunn jevnlig må bekrefte de fortsatt ønsker å være medlem, slik andre organisasjoner som mottar statsstøtte må.

• Innføre mulighet til å ilegge sanksjoner mot trossamfunn som jukser med medlemstall, etter mal fra ordningen for frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner.

- Juks må få konsekvenser Den katolske kirken i Norge er allerede i gang med noe som ligner første del av SVs bestilling: I kirka foregår nå et intenst oppryddingsarbeid der man per brev og telefon forsøker å komme i kontakt med alle som kirka har lagt til medlemslista siden 2010 - for å finne ut om de faktisk ønsker å stå oppført som medlem av trossamfunnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer