Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- SV bør trekke seg

- Det største miljøsviket noensinne, mener Natur og Ungdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Representanter for ungdomsorganisasjonen demonstrerte utenfor regjeringsbygget, der Jens Stoltenberg og hans regjering holdt pressekonferanse om Mongstad-gasskraftverket i kveld.

- Dette er et gigantisk miljøsvik. Det største vi noen gang har sett. Nå bør SV trekke seg, raser nestlederen i Natur og Ungdom, Gøril Andreassen.

Hun fortsetter:

- Bondevik-regjeringen nektet bygging av gasskraftverk. I valgkampen kalte SV seg for garantisten for at det ikke skulle bli bygget miljøfiendtlig gasskraftverk. Nå er det ikke noe miljøløfte igjen, raser Natur og Ungdom-nestlederen.

Også Framtiden i våre hender mener SV må ut av regjering.

- Dette kompromisset er så i det blå at SV bør trekke seg fra regeringen, sier daglig leder Arild Hermstad i Framtiden i våre hender.

Han mener også Senterpartiet bør følge med ut døra, melder Miljøjournalen.

- Senterpartiet har tidligere valgt å trekke seg fra en regjering for å stanse utbygging av forurensende gasskraftverk. Dette er ille. Det hadde vært like greit for miljøsaken med «verstingene» Arbeiderpartiet og Fremdskrittspartiet i regjering, fortsetter Hermstad.