BLE ANHOLDT: Palestinakomiteen arrangerte lørdag ettermiddag en demonstrasjon foran Stortinget til støtte for ofrene i Gaza. Demonstrasjonstoget som gikk mot den israelske ambassaden i Parkveien, ble stanset av politiet og arrangørenes egne vakter før de nådde frem. Et hundretalls  demonstranter ble anholdt.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
BLE ANHOLDT: Palestinakomiteen arrangerte lørdag ettermiddag en demonstrasjon foran Stortinget til støtte for ofrene i Gaza. Demonstrasjonstoget som gikk mot den israelske ambassaden i Parkveien, ble stanset av politiet og arrangørenes egne vakter før de nådde frem. Et hundretalls demonstranter ble anholdt. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

- SV-Chaudhry er ufølsom

Kritikken fra Akhtar Chaudhry er upassende, sier lederen for Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag går SVs stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry ut i Dagbladet.no og kritiserer politiets oppførsel under opptøyene i Oslo sist torsdag. I intervjuet kritiserer han politiet for å ha oppført seg aggressivt og å ha provosert demonstrantene.

- Dette er svært upassende fra en stortingsrepresentant som sitter i justiskomiteen, sier lederen for Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, til Dagbladet.no. Han viser til at flere politifolk ble skadet under opptøyene sist torsdag og lørdag.

- Belastningen for politifolkene har vært enorm. Og de fortjener ros, ikke dette, sier Johannessen. Han mener politiet i Oslo tok riktig valg under de siste opptøyene.

- Går en grense
- Konseptet til norsk politi er å trekke seg så langt bak så lenge det går, men det går en grense. Det går jo ikke hvis politiet ikke er nok offensive. Sikkerheten til demonstranter, verdigjenstander og bygninger er jo også politiets jobb, sier forbundslederen.

Johannessen mener utspillet til SV-politikeren viser manglende medfølelse med politifolkene på jobb.

UPASSENDE:- Dette er svært upassende fra en stortingsrepresentant som sitter i justiskomiteen, sier lederen for Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, til Dagbladet.no. Foto: SCANPIX
UPASSENDE:- Dette er svært upassende fra en stortingsrepresentant som sitter i justiskomiteen, sier lederen for Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, til Dagbladet.no. Foto: SCANPIX Vis mer

- Særlig når det er politikerne selv som har ansvar for at politiet er så dårlig rustet til å møte slike situasjoner, sier Johannessen. Han forteller at politiet hadde bedre bemanning under opptøyene i Oslo på 80- og 90-tallet.

- Man kan jo nesten lese og forstå Chaudhrys utspill som en unnskyldning for voldsbruken. Derfor er dette oppsiktsvekkende, sier Johannessen. Han mener voldsutøverne må ta det fulle og hele ansvaret.

- Det er usedvanlig krevende samfunnsoppdrag politiet har i slike situasjoner. For de som ikke har opplevd det enorme presset, kan det være vanskelig å forstå hvor vanskelig jobben er, sier Johannessen.

- POLITIET PROVOSERTE: - Politiet opptrådte på en måte som lett provoserer ungdom, sier SV-politikeren Akhtar Chaudhry. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
- POLITIET PROVOSERTE: - Politiet opptrådte på en måte som lett provoserer ungdom, sier SV-politikeren Akhtar Chaudhry. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer