Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SV-Chaudhry frykter shariaskoler i Norge

- Vi må ikke bagatellisere dette.

Stortingets visepresident Akhtar Chaudhry (SV). Foto: Erlend Aas / Scanpix
Stortingets visepresident Akhtar Chaudhry (SV). Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Undervisning i brutale shariastraffer kan ha slått rot også i Norge, advarer SV-politiker Akhtar Chaudhry.

Så mange som 5000 muslimske barn i Storbritannia er ifølge BBC blitt undervist i detalj om brutale shariabaserte straffemetoder, helt utenfor britiske myndigheters kontroll.

- Hvis dette finnes i England, må vi være klar over at det kan finnes også andre steder på europeisk jord, sier Chaudhry til VG.

Nå ber han sine trosfeller samlet ta avstand fra praksisen.

- Muslimer er nødt til å ta dette på alvor. Vi må ikke bagatellisere dette, men tvert imot slå hardt ned på det. At det finnes krefter som driver med denne typen undervisning i Europa, er helt uakseptabelt, sier han.

De religiøse helgeskolene i Storbritannia drives ifølge BBC med direkte støtte fra Saudi-Arabia. Chaudhry mener utviklingen i Storbritannia viser behovet for å bygge ned privatskoler med religiøst utspring.

- Jeg har ingen mistanke om at noe lignende foregår i muslimske skoler i Norge, men jeg mener skolevesenet må styrkes slik at det blir mindre behov og rom for privatskoler med religiøst grunnlag, sier SV-politikeren til VG.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!