SV endrer omstridt skolevedtak

Vil ha Montessoriskoler og Steinerskoler.

SNUR:  - Vedtaket kunne oppfattes som selvmotsigende, innrømmer kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV).Arkivfoto: Berit Roald / SCANPIX
SNUR: - Vedtaket kunne oppfattes som selvmotsigende, innrømmer kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV).Arkivfoto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

SVs landsstyre har gjort om på landsmøtets vedtak om å avvikle private skoler i Norge.

Det var mot partiledelsens ønske at SV-landsmøtet i vår bestemte å avvikle både religiøse skoler og skoler med alternativ pedagogikk, samtidig som landsmøtet vedtok å stille seg bak den eksisterende privatskoleloven.

- Vedtaket kunne oppfattes selvmotsigende. I en setning sa vi at vi var for dagens privatskolelov, og i neste setning sa vi at vi ville avvikle privatskoler, sier kunnskapsminister og SV-nestleder Bård Vegar Solhjell til Aftenposten.

Nå presiserer partiet at de ønsker at Montessoriskoler, Steinerskoler og til en viss grad religiøst funderte privatskoler skal bestå.

Denne helgen vedtok SVs landsstyre at partiet går til valg på dagens privatskolelov, «som sikrer drift av privatskoler med alternativ pedagogikk.»

Videre heter det at SV ønsker å begrense omfanget av religiøse skoler, men at det skal skje innenfor rammene av menneskerettighetene.

- Dette rydder opp i den usikkerheten som har vært skapt. Vedtaket slår fast at Montessoriskoler og Steinerskoler skal bestå, samtidig som vi støtter dagens privatskolelov, som setter en stopper for de kommersielle aktørene. Dette gjør oss klar for den ordentlige privatskoledebatten, sier Solhjell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer