SV-er avgjør Frp-saken

Her er mannen som nå får skittentøyvasken i Fremskrittspartiet inn på sitt dommerbord. Byfogd Lars Borge-Andersen var aktiv SV-politiker helt til midten av 90-tallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed er det ekspolitikere fra de fleste politiske leirer i rollene i det historiske rettsdramaet som starter i dag.

Blant advokatene for Frp-erne finner vi blant andre tidligere statssekretær for Høyre Bjørn Stordrange og Ingvald Ørbeck Sørheim, som fortsatt er aktivt Ap-medlem. Advokat Cato Schiøtz ble på et tidlig tidspunkt invitert inn i saken av Per Danielsen. Schiøtz og Danielsen har stått på hver sin side i en rekke rettssaker, og Danielsen har tapt mange av dem. I går kveld arbeidet begge parter intenst med forberedelsene.

For ledelsen i Fremskrittspartiet vil det være et dramatisk nederlag hvis byfogd Borge-Andersen opphever de midlertidige suspensjonene/eksklusjonene av Dag Danielsen og de andre utstøtte i Frp.

Dagbladet vet at Carl I. Hagen hadde forventet bråk. Men det voldsomme rettssirkuset advokat Per Danielsen drar i gang i dag, kom som et sjokk på ham og resten av partiledelsen.

Slåss

Men namsrettens nåløye er lite. Når retten settes i dag med Frp-formann Carl I. Hagen til stede, vil Hagens advokater slåss hardnakket for å overbevise dommeren om at Frp-striden overhodet ikke hører hjemme i rettssalen. Hagen har nå styrket forsvaret: Han stiller med fem advokater i retten i dag! Laget ledes av advokat Pål W. Lorentzen, leder av Advokatforeningens rettssikkerhetsutvalg.

Langvarig

Kjennelsen kommer mandag. Uansett utfall av namsrettssaken er dette bare begynnelsen på et langvarig rettssirkus.

Advokatene til Dag Danielsen og de andre saksøkerne må overbevise namsretten både om at sentralstyrevedtaket er ulovlig, og om at det er for seint å vente på en vanlig rettsbehandling.

Normal domstolsbehandling kan ta minst et halvt år. Det ekstraordinære årsmøtet i Oslo Frp er 12. desember. I januar er nominasjonsmøtet der flere av saksøkerne kan sikre seg gode listeplasser foran stortingsvalget.

<B>DOMMEREN:</B> Lars Borge-Andersen er byfogd og skal avgjøre om striden i Frp hører hjemme i rettsapparatet.