FLERE DÅRLIGE TALL:  Oslo, 20140401.  Audun Lysbakken (SV) 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FLERE DÅRLIGE TALL: Oslo, 20140401. Audun Lysbakken (SV) Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

SV er helt nede på 2-tallet, viser måling

SV-leder Audun Lysbakken ville vært ute av Stortinget med ny måling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke bare Senterpartiet som sliter etter åtte år i regjering. Sosialistisk Venstreparti sliter også med å nå ut til velgerne, og ligger fremdeles under sperregrensa, viser både NRK og Aftenpostens målinger.

På to-tallet SV-leder Audun Lysbakken og SV får en historisk dårlig måling med 2,9 prosent hos Aftenposten. På NRKs måling får SV en liten framgang fra forrige måneds katastrofemåling, fra 2,8 til 3,4 prosent. Alle tall er altså godt under sperregrensa.

- Et altfor dårlig tall. Men én måling er ikke dramatisk, sier SV-leder Audun Lysbakken til Aftenposten.

Hvis det hadde vært valg nå, ville SV bare fått inn en representant på Stortinget, fra Oslo. Audun Lysbakken og de andre i SVs gruppe på sju ville falt ut av tinget.

Skal bli tydelig Audun Lysbakken mener at SV har ligget for lavt de siste tre årene, og mener at årsaken er regjeringsslitasjen. Nå vil han jobbe for at partiet skal bli en «tydelig stemme i norsk politikk».

SVs parlamentariske leder, Bård Vegar Solhjell, var på NRKs politisk kvarter i morges. Også han måtte svare for partiets elendige tall.

- Vi har det bra. Nå må vi jobbe for våre saker. Jeg tror at målinger vil være dårlige lenge, men vi jobber for det vi tror på: Et mer rettferdig samfunn, for miljø og fordeling av verdier, sier Solhjell og lister opp de politiske sakene han håper skal trekke til seg SV-velgere igjen.

- Vi i SV jobber med politikk. Vi foreslår nå to barnehageopptak i året, bedring i skolen, og vi foreslår å la oljen ligge. Ikke bare i Lofoten, vi vil også la oljen ligge i andre områder. Den eneste måten å få tillit fra velgerne er å komme med gode saker, sier Solhjell til NRK.