Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SV-ere mest liberale

Ingen er så liberale til utroskap som SV-velgerne. Bare en av tre synes at utroskap er grunn til skilsmisse eller brudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanskje er de mer realistiske? Eller mindre romantiske? Eller rett og slett liberale? SV-velgerne skiller seg ihvertfall ut fra befolkningen og landet totalt når de blir spurt om utroskap bør føre til skilsmisse eller brudd i samboerskapet.

- Det kan jo rett og slett være at de er mer reflekterte rundt dette problemet, eller at de har et litt annet forhold til moral enn resten av den norske befolkningen, sier direktør Erik Dalen i MMI.

54 prosent av oss mener at utroskap er grunn til skilsmisse eller brudd mellom samboere. Bare 44 prosent av KrF-velgerne mener det samme.

- Slik jeg kjenner våre velgere, så kan det virke som om de tar parforhold noe mer alvorlig og er mer villige til å jobbe for å få et forhold til å virke. De har en grunnholdning om at dette skal vare, og er innstilt på en ekstra innsats, mener barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland (KrF).

Frp-velgerne er langt mer kategoriske i sine svar, og framstår som de reneste moralistene: 61 prosent sier at utroskap er grunn til skilsmisse eller brudd.