Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SV får rekordlav oppslutning

Faller til rekordlave 3,1 prosent.

Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette viser en måling som Sentio Research Norge har utført for Dagens Næringsliv.

Regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet går sammen med Arbeiderpartiet mest fram på målingen. Arbeiderpartiet er landets største parti med en oppslutning på 35,3 prosent, en oppgang på 1,2 prosentpoeng fra forrige måling Sentio foretok for DN.

Høyre går fram like mye, til 28,4 prosent. Fremskrittspartiets oppslutning øker med 1,6 prosentpoeng til 15,5 prosent. Kristelig Folkeparti går fram 0,3 prosentpoeng til 4,7 prosent.

De øvrige partiene faller. Størst nedgang er det for Venstre, som går ned 1,8 prosentpoeng til 3,8 prosent. Senterpartiet går tilbake 0,6 prosentpoeng til 4,3 prosent og Miljøpartiet De Grønne går ned 0,7 prosentpoeng til 3 prosent. Rødt får støtte fra 0,9 prosent av de spurte, en nedgang på 0,1 prosentpoeng.

SV opplever med et fall på 0,8 prosentpoeng til 3,1 prosent, og det er det laveste partiet noensinne har oppnådd på Sentios målinger for DN. Målingen har en feilmargin mellom 0,7 og 3,4 prosent.

SVs nestleder Bård Vegar Solhjell mener situasjonen er alvorlig. - På snittet av målingen etter valget har vi ligget omtrent på nivå med valgresultatet. Det har også vært resultatet vårt gjennom de to årene før valget. Det betyr at vi ganske lenge har ligget og kjempet mot sperregrensen. Det er en alvorlig situasjon og et dårlig resultat, men det er altså ikke noe nytt for SV, sier Solhjell.

Solhjell mener at SVs åtte år lange deltakelse i regjering har skylden for den dårlige oppslutningen.

(NTB)

Hele Norges coronakart