- SV foreslår en tant og fjas-skole

Skolebyråden Torger Ødegaard (H) i Oslo kaller SVs skoleforslag absurd.

KRITISK:  Skolebyråd i Oslo, Torger Ødegaard, synes forslaget fra SV om at norske barn skal slippe hjemmelekser er absurd. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
KRITISK: Skolebyråd i Oslo, Torger Ødegaard, synes forslaget fra SV om at norske barn skal slippe hjemmelekser er absurd. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Byråd for kultur og utdanning i Oslo, Torger Ødegaard (H), slakter ønsket fra SV om en skole uten hjemmelekser.

SVs skolepolitiske talsmann Aksel Hagen gikk ut i Dagbladet i dag, og sa at partiet ser for seg at elevene etter hvert skal gjøre ferdig alt skolearbeid på skolen, slik at man slipper å ta med seg lekser hjem.

- Jeg har nesten ikke ord. Det er trist, uten visjoner, uten mål. Det er typisk SV og helt uaktuelt i Oslo-skolen så lenge vi styrer, sier Ødegaard til Dagbladet.

PliktAksel Hagen viser til ny norsk forskning, som viser at barn fra ressurssvak bakgrunn med mye lekser, gjør det dårligere enn barn fra samme bakgrunn som har mindre hjemmelekser. Liknende amerikanske undersøkelser viser også at hjemmelekser har liten eller dårlig effekt.

Ødegaard avviser betydningen av forskning som hevder at sosiale forskjeller økes av hjemmelekser.

- Det finnes mange argumenter for lekser, som jeg tror er velkjente. Det bidrar til godt samarbeid mellom foreldre og skole, det gjør det mulig for foreldre å følge med, og det lærer elevene verdien av arbeid og plikter, sier Høyre-politikeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer