SV frir til KrF

Bård Vegar Solhjell får trolig med seg SV på å styrke Kirkens Bymisjon og andre ideelle organisasjoner som private aktører i Velferds-Norge.

MER BYMISJON:SV-nestleder Bård Vegar Solhjell vil styrke Kirkens Bymisjons innslag av velferdsstjenster, som her på Vålerenga bo- og servicesenter. Her er SVs leder av programkomiteen på frokostbesøk hos fra venstre: Randi Elise Johansen (85) Edith Taggestad (78) og Inger Engebretsen (89) Foto: Jacques Hvistendahl  / Dagbladet
MER BYMISJON:SV-nestleder Bård Vegar Solhjell vil styrke Kirkens Bymisjons innslag av velferdsstjenster, som her på Vålerenga bo- og servicesenter. Her er SVs leder av programkomiteen på frokostbesøk hos fra venstre: Randi Elise Johansen (85) Edith Taggestad (78) og Inger Engebretsen (89) Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Dermed gjør SV det som KrFs partileder Dagfinn Høybråten lenge har ivret etter: Å styrke de frivillige aktørenes rolle i Velferds-Norge.

Under trontalen i Stortinget 4. oktober inviterte Høybråten til et forlik med regjeringen for å forhindre at ideelle organisasjoner «går dukken», og viste til at både Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon har måttet legge ned velferdstilbud til fordel for kommersielle aktører.

Blir presset ut SVs nestleder Bård Vegar Solhjell ballen, og mener de frivillige organisasjonene hører med i en moderne velferdsstat. Nå kan han også få SV med på laget.

- Det er veldig mange gode grunner til å utvikle en ideell sektor mer og legger større vekt på hvor viktig den er, sier Solhjell til Dagbladet.

Nytt program På torsdag legger han og SV fram nytt forslag til prinsipprogram. Et flertall i programkomiteen ønsker at partiet skal se på ideelt drevne tilbud  som «en viktig del av velferdssamfunnet som kan fornye og utvikle det».

Det står i kontrast til SVs nåværende program hvor det offentlige ikke skal «fraskrive seg ansvaret for grunnleggende velferd».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer