SV går inn for alders­grense for omskjæring

- Dette er et landsstyrevedtak jeg er uenig i, sier nestleder Snorre Valen.

FRISTILT: Samtidig har imidlertid landsstyret enstemmig vedtatt å fristille SVs folkevalgte i spørsmålet av samvittighetsgrunner Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FRISTILT: Samtidig har imidlertid landsstyret enstemmig vedtatt å fristille SVs folkevalgte i spørsmålet av samvittighetsgrunner Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Til tross for at SVs lederkvartett var imot, vedtok SVs landsstyre lørdag at partiet skal gå inn for en 15-årsgrense for rituell omskjæring av gutter.

Det ble besluttet med 18 stemmer mot 16 på SVs landsstyremøte i Oslo lørdag.

Samtidig har imidlertid landsstyret enstemmig vedtatt å fristille SVs folkevalgte i spørsmålet av samvittighetsgrunner, noe som innebærer at partiets representanter har mulighet til å stemme slik de vil dersom spørsmålet noen gang skulle komme opp til votering på Stortinget.

- Uenig

Det betyr at SV-leder Audun Lysbakken, som måtte bruke sin dobbeltstemme da sentralstyret i forrige uke innstilte på at forslaget burde avvises av landsstyret, kan stemme nei.

Også nestlederne Kirsti Bergstø og Snorre Valen tok til orde mot forslaget

- Dette er et landsstyrevedtak jeg er uenig i, og som det derfor ikke er aktuelt for meg å forsvare. I en slik situasjon er jeg glad for at SVs folkevalgte er fristilt, og jeg vil fortsatt argumentere for mitt syn, sier Valen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer