IKKE TILLIT: Hordaland SV har ikke tillit til politiledelsen i Hordaland på grunn av deres håndtering av Monika-saken. Partiet mener nå at Politidirektoratet må overta styringen. Her ved politimester Geir Gudmundsen.
 Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
IKKE TILLIT: Hordaland SV har ikke tillit til politiledelsen i Hordaland på grunn av deres håndtering av Monika-saken. Partiet mener nå at Politidirektoratet må overta styringen. Her ved politimester Geir Gudmundsen. Foto: Marit Hommedal / NTB ScanpixVis mer

SV har ikke tillit til politiledelsen i Hordaland

Etter Monika-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hordaland SV har ikke tillit til politiledelsen i Hordaland på grunn av deres håndtering av Monika-saken. Partiet mener nå at Politidirektoratet må overta styringen.

Årsmøtet i Hordaland SV vedtok søndag en enstemmig uttalelse, skriver Bergens Tidende. Partiet viser til feilene som er begått i Monika-saken, og mener det ikke er tilstrekkelig at politimester Geir Gudmundsen midlertidig har trådt til side.

- Manglene i etterforskningen av Monika-saken er svært graverende, og i tillegg ser det ut til at det har vært en systemsvikt i politiet over lang tid, sier fylkesleder Steinar Nørstebø i Hordaland SV, som mener Politidirektoratet må gripe inn og overta styringen.

Åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble funnet død i sitt hjem på Sotra i Hordaland i november 2011. Saken ble først henlagt som selvmord. Etter at saken ble gjenopptatt, ble moras tidligere samboer siktet for drap på den åtte år gamle jenta.

Mandag kom en rapport om saken fra Riksadvokaten. Konklusjonen fra arbeidsgruppen som har gransket saken på vegne av Riksadvokaten, er at etterforskningen bar preg av alvorlige mangler, og fungerte for å støtte opp om politiets hovedteori.

(NTB)