DEPPER IKKE: Kristin Halvorsen svarer på rekorddårlige målinger på Facebook. Her skriver hun blant annet at da hun overtok partiet lå de dårlig an, men sakte men sikkert bygget de seg opp over. Nå gir hun all sin lit til den nye SV-lederen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
DEPPER IKKE: Kristin Halvorsen svarer på rekorddårlige målinger på Facebook. Her skriver hun blant annet at da hun overtok partiet lå de dårlig an, men sakte men sikkert bygget de seg opp over. Nå gir hun all sin lit til den nye SV-lederen. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer

- SV har sittet lenger i regjering enn hva Høyre noengang har gjort

SV-leder Kristin Halvorsen kommenterer sjokkmåling på Facebook.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag våknet SV-leder Kristin Halvorsen opp til dårlige nyheter. Ifølge en måling utført av InFact, på vegne av VG, får SV rekordlave 3,2 prosent oppslutning.  

Det betyr at hvis det var valg i dag ville SV mistet ti av elleve stortingsrepresentanter. Bare Heikki Holmås ville blitt sittende.  

Halvorsen har ikke villet kommentert målinga. Men i dag la hun ut følgende beskjed på Facebook: 

 - Hei dere som depper over lav oppslutning om SV på meningsmålinger: 10. mars har SV landsmøte velger ny leder og viser veien videre. Ikke rart om det er litt «vakum» nå. Vi skal vise hvorfor velgerne trenger oss!  

Videre skriver hun om hvordan hun bygget opp partiet da SV sleit på 90-tallet: 

 - Da jeg ble partileder for snart 15 år siden var SV under sperregrensa på målinger og vi bygde oss sakte og sikkert opp! Det skifter raskt i politikken. Men vi må selvsagt gjøre en god jobb, uansett. Høyrefolk som godter seg skal vite at hovmod står for fall.

- SV har vært sammenhengende i regjering lenger enn Høyre noengang har vært - og valget er til høsten 2013! SV skal mobilisere på miljø og rettferdighet!, skriver en kampklar Halvorsen. 


Utforbakke SV gjorde sine beste valg ved Stortingsvalget 2001, da partiet fikk 12,5 prosent av stemmene, og ved kommunevalget 2003, da det fikk 13 prosent.  

Etter den gang har det bare gått nedover for partiet: i 2005 da partiet kom i regjering var oppslutningene på 8,8 prosent, i 2009 på 6,2.