- SV har svelget kameler til bristepunktet

Fylkesleder (SV) mener Arbeiderpartiet har gitt regjeringspartnerne løfter som «ikke var verdt papiret de var skrevet på».

SLÅR TILBAKE MOT KRITIKKEN: Landsstyremedlem i SV og leder i Finnmark SV, Johnny Ingebrigtsen, mener kritikken av SV minner om Haakon Lies angrep. Her om bord i egen fiskebåt. Foto: Privat.
SLÅR TILBAKE MOT KRITIKKEN: Landsstyremedlem i SV og leder i Finnmark SV, Johnny Ingebrigtsen, mener kritikken av SV minner om Haakon Lies angrep. Her om bord i egen fiskebåt. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - SV har svelget kameler til bristepunktet de siste fire årene. I folkets øyne tror jeg derfor vi har tapt på å sitte i regjering, selv om vi har fått politiske gjennomslag på viktige områder, sier landsstyremedlem leder i Finnmark SV, Johnny Ingebrigtsen til Dagbladet. Fylkeslederen er provosert over flere angrep mot SV, sist fra Elverum AP, for at de ødelegger for Arbeiderpartiets regjeringssjanser etter valget om to måneder.

Etter fire års regjeringssamarbeid er frustrasjonen på grasrota i Ap og SV større enn det som kommer fram på de polerte bildene fra regjeringens presseopptredener og i oppsummeringer av Soria Moria-løftene.

Om to måneder går AP, SV og SP til valg som én koalisjon.

Industrien kritiskOgså presset utenfra gjør at de politiske forskjellene synliggjøres. Tirsdag gikk tidligere AP-statssekretær og direktør Stein Lier-Hansen i mektige Norsk Industri ut og slo fast at det «ville vært bedre med en Ap-mindretallsregjering enn en rødgrønn regjering».

- På Stortinget er det ofte flertall for god industripolitikk, mens i regjeringen er politikken preget av at Ap må inngå kompromisser med blant annet SV, sier Lier-Hansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer