Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- SV-Heikki er frekk som faen

Bergen-ordfører Herman Friele mener SV-Heikki farer med «forbannet løgn».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:)- Heikki Holmås er frekk som faen. Han burde feie for sin egen dør, sier ordfører i Bergen Herman Friele (Høyre) til Dagbladet.no

Tidligere i dag sa SVs finanspolitiske talsmann Heikki Holmås til Dagbladet.no at det kan være mulig at barnehage-løftet ikke vil bli oppfylt. Han mener Høyre-ordførere har skylden - ikke regjeringen.

- Akkurat nå er det fire personer som kan sabotere løftet om full barnehagedekning. Det er Oslos byrådsleder Erling Lae, Bergen-ordfører Herman Friele, Stavanger-ordfører Leif Johan Sevland og Sandnes-ordfører Jostein W. Rovik. Dette er personer som ikke har gjort jobben sin godt nok i forhold til innbyggerne sine, sa Holmås til Dagbladet.no

Dette er dårlig nytt for finansminister Kristin Halvorsen (SV) som varslet i valgkampen i fjor at hun vil gå av, dersom regjeringen ikke når målet om full barnehagedekning i 2007.

- Forbannet løgn

Dette får Høyre-politikerne til å koke av sinne.

- Dette er forbannet løgn. SV har skutt ned flere forslag om nye barnehageplasser i byrådet. Dessuten har vi økt antallet barnehageplasser betydelig. Det forrige byrådet etablerte 1256 nye barnehageplasser - vi har etablert over 2000 nye, sier Friele.

Også byråd for barn- og utdanning Torger Ødegaard raser over Heikki Holmås påstander.

image: - SV-Heikki er frekk som faen

- Dette er løgn. I 2005 etablerte vi i Oslo over 3000 nye barnehageplasser. Det utgjorde over 16, 5 prosent av tilveksten i Norge, sier Ødegaard til Dagbladet.no

Han forteller at de skal levere det samme antallet plasser i neste år.

- Vi skal bruke nesten to milliarder de neste årene. Aldri i Oslos historie har det vært bygget så mange plasser som nå, sier Ødegaard.

- Vi saboterer ikke

Også Stavanger-ordfører Sevland og Sandnes-ordfører Rovik slår tilbake.


- Dette er et tåpelig utsagn. Vi saboterer ikke noe som helst, sier Sandnes-ordfører Josten W. Rovik til Dagbladet.no.

Han mener de jobber seriøst med å få til en full barnehagedekning.

- Men hvis ikke klarer det i 2007 - klarer vi det i 2008. Vi gjør så godt vi kan, sier Rovik.

- Trenger syndebukk

Stavanger-ordfører Leif Johan Sevland fnyser av Holmås sin kritikk.

- Vårt mål er å sørge for full barnehagedekning, men det er ikke økonomien det står på - det er tilgjengelighet på arbeidskraft, sier Sevland.

Han tror regjeringen har et desperat behov for å finne en syndebukk.

- Denne kritikken tar jeg ikke særlig alvorlig. De forsøker bare å finne en syndebukk - slik at de slipper å ta ansvar for sine egne løfter, sier Sevland.

KRANGEL OM BARNEHAGE: SVs finanspolitiske talsmann Heikki Holmås og Bergen-ordfører Herman Friele (H) krangler om hvem som skylda hvis barnehage-løftet ikke blir holdt.