SVs landsmøte

SV i 2011: Tillot profitt på barnehager. SV i 2017: Nei til all profitt på barnehager

Audun Lysbakken avviser snuoperasjon i spørsmålet om profitt i private barnehager, og sier situasjonen i norske barnehager er en helt annen i dag enn i 2011. 

MOT PROFITT: Audun Lysbakken vil ha forbud mot profitt på barnehager. Hans forgjenger, Kristin Halvorsen, godtok profitt i 2011. Foto: Anette Karlsen / Scanpix
MOT PROFITT: Audun Lysbakken vil ha forbud mot profitt på barnehager. Hans forgjenger, Kristin Halvorsen, godtok profitt i 2011. Foto: Anette Karlsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): SVs landsmøte vedtok i helga å kreve profittforbud på barnehager. Kravet er ett av fem hovedkrav SV vil ha gjennomslag for dersom partiet skal inn i regjering etter valget.

«Hver eneste velferdskrone skal komme innbyggerne til gode, ikke gå til profitt for eierne av kommersielle foretak. SV vil stoppe eieres muligheter til å ta ut profitt fra velferdstjenester», heter det i formuleringa fra partiet.

- Vi er ikke imot private barnehager. Vi er mot at de skal ta ut profitt fra driften, forklarte Lysbakken under landsmøtet.

Pipa lød annerledes i 2011

Men pipa var en annen i 2011. Da bestemte daværende kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) å tillate at eiere av barnehager skulle få lov til å ta ut overskudd fra bedriften.

Halvorsen oppga da følgende begrunnelse:

- Det er etablerere av barnehager som har lagt ned en stor innsats og mange timer uten å ta ut lønn for alt, og noen har investert private penger. Da ville det være urimelig å ikke tillate utbytte. Men reglene er lagt opp slik at ingen skal fly høyt på dette, slo den tidligere kunnskapsministeren fast.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer