SVs landsmøte

SV i intern klimastrid: Partiprofiler kjemper mot hverandre

Kaski og Haltbrekken står på hver sin side, mens partiledelsen jobber på spreng bak lukkede dører for å få til en løsning.

MOTSTANDERE: Tonen mellom Lars Haltbrekken og Kari Elisabeth Kaski er vennlig, selv om de to har ulike syn på hvilken klimapolitikk SV skal fronte mot Arbeiderpartiet. Foto: Steinar Suvatne / Dagbladet
MOTSTANDERE: Tonen mellom Lars Haltbrekken og Kari Elisabeth Kaski er vennlig, selv om de to har ulike syn på hvilken klimapolitikk SV skal fronte mot Arbeiderpartiet. Foto: Steinar Suvatne / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er klimastrid i SV. Landsmøtet er ikke enig om hvilke klimakrav som skal stilles for å inngå et eventuelt forpliktende samarbeid med Arbeiderpartiet etter høstens valg.

  1. Flertallet ønsker et krav som sier at oljefondet skal trekke alle investeringer i fossil energi.
  2. Mindretallet ønsker mer konkrete, og tallfestede, krav til klimakutt, for å binde Arbeiderpartiet til bestemte utslippsløfter etter valget.

Dagbladet erfarer at flertallssynet frykter at partiet er i ferd med å legge en framtidig snubletråd for seg selv ved å tallfeste spesifikke utslippsmål. Flertallet ønsker å ta lærdom av 2005-løftet om å avskaffe barnefattigdommen.

Mens mindretallet er hjertens enig i ønsket om å ville tvinge oljefondets penger ut av fossil energi, er oppfatningen her at man nå sitter med en gylden mulighet til å få «den grå gjengen i Arbeiderpartiet» til å komme med spesifikke klimaløfter som en eventuell rødgrønn regjering følge opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer