SV jobber på spreng for en seier i Maria Amelie-saken

Tøffe forhandlinger i regjeringen om ny asylpolitikk.

JOBBER PÅ SPRENG:  Særlig i SV jobbes det nå knallhardt med å finne en politisk løsning på en vanskelig asylsak for denne regjeringen. Selv om Maria Amelie, som nå sitter på Trandum og venter, blir kastet ut av landet, er det mye som tyder på at hennes sak vil bidra til en oppmykning av regelverket for papirløse. Foto: Henning Lillegård, Dagbladet
JOBBER PÅ SPRENG: Særlig i SV jobbes det nå knallhardt med å finne en politisk løsning på en vanskelig asylsak for denne regjeringen. Selv om Maria Amelie, som nå sitter på Trandum og venter, blir kastet ut av landet, er det mye som tyder på at hennes sak vil bidra til en oppmykning av regelverket for papirløse. Foto: Henning Lillegård, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):Dagbladet er kjent med at det i dag foregår knallharde forhandlinger om en ny instruks eller en forskrift i asylsaker som vil gjøre det lettere å få oppholdstillatelse i Norge.

Kan få komme hjem Får SV det som de vil, kan Maria Amelie få komme tilbake til Norge veldig snart.

Overfor Dagbladet antyder en rekke SV-ere på Stortinget at noe er på gang, og at det jobbes på spreng for å komme fram til en løsning.

Regjeringskilder bekrefter overfor Dagbladet at juss og EU-regelverk finkjemmes for å finne ut om de norske reglene kan endres «i forhold til hva man ønsker å oppnå» i innvandringspolitikken.

Ikke bare SV-ere, men også flere Ap-politikere har uttalt at de ønsker en endring i behandlingen av såkalte papirløse. Saken til Maria Amelie har laget full asylkrig i regjeringen.

Symbolsak Begrunnelsen for at man nå ser på mulige endringer i regelverket er ifølge regjeringskilder symboleffekten av pågripelsen og utvisningen av Maria Amelie. Saken har skapt sterke reaksjoner hos både politikere og folk flest.

Utlendingsdirektoratet vedtar utvisning i ett, to eller fem år, før man kan søke om arbeidstillatelse og komme tilbake. En endring i reglene kan føre til at Maria Amelie slipper å vente så lenge før hun kan søke seg tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer