SV jubler for Munch-avtale

Audun Lysbakken superfornøyd med Munch-avtale i Oslo.

SV-JUBEL: SV-leder Audun Lysbakken fikk i dag noe å juble over: SV har bidratt til enighet om å bygge nytt Munch-museum. TIl gjengjeld får SV gjennomslag for en storstilt oppgradering av Tøyen-området der Munch-museet ligger i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SV-JUBEL: SV-leder Audun Lysbakken fikk i dag noe å juble over: SV har bidratt til enighet om å bygge nytt Munch-museum. TIl gjengjeld får SV gjennomslag for en storstilt oppgradering av Tøyen-området der Munch-museet ligger i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg synes Oslo SV har fått til en fantastisk avtale. Den innebærer et historisk løft for Tøyen og Indre Oslo Øst, og Oslo SV har fått gjennomslag for bemanningsnorm for barnehagene og slutt på bruk av anbud for enkeltmennesker med omsorgsbehov.

Samtidig sørger SV for at den håpløse situasjonen med stillstand rundt Munch-museet er over. Oslo SV har hatt helhjertet støtte fra partiledelsen i det de nå har fått gjennom, sier en svært fornøyd SV-leder, Audun Lysbakken, til Dagbladet.

SV-jubel Han er på reise på Vestlandet sammen med kunnskapsminister Kristin Halvorsen. SV-politikerne kunne knapt vente på offentliggjørlesen av avtalen på en pressekonferanse i dag. Et flertall bestående av Høyre, Venstre, KrF og SV i Oslo bystyre er blitt enige om å bygge Lamda som nytt Munch-museum i Bjørvika.

Miljøvernminister og SV-nestleder jubler også.

- Jeg er veldig glad og stolt av det Oslo SV har fått til. Marianne Borgen og Oslo SV har bidratt til en verdig løsning for Munchs kunst, og vi har fått et virkelig løft for bydelen Tøyen i Oslo. I tillegg får vi en bemanningsnorm i barnehagene som jeg tror mange foreldre vil bli fornøyd med, sier Solhjell til Dagbladet.

- Har tatt ansvar Han bekrefter at SV-ledelsen har fulgt prosessen i Oslo tett, men vil ikke si når forhandlingene startet.

- Vi har lenge vært opptatt av å finne en løsning. Av og til kommer det situasjoner der alle forlanger at vi politikere skjerper oss og blir enige. Dette med Munch-museeet var en slik sak og en slik situasjon. Jeg er veldig imponert over at Oslo SV klarte å bryte ut av denne situasjonen og ta ansvar for å finne en løsning. Dette er et eksempel på at SV også tar ansvar i opposisjon, sier Solhjell.

- Vi ønsket primært Munch-museet til Tøyen fordi vi ønsket byutvikling i Oslo Øst. Nå får vi en løsning som er enda bedre, samtidig som vi får en verdig løsning for Munch-museet, sier Solhjell.

Badeland og vitenskapssenter SV støtter bygging av Lambda mot en storstilt oppgradering av Tøyen-området, der Munch-museet ligger i dag.
Det skal blant annet bygges badeland, kulturskole, billige barnehager, utescene og vitensenter på Tøyen.

Utviklingsminister Heikki Holmås (SV) stemmer i:

- Som gammel Tøyen-boer må jeg si at dette er en veldig bra dag for Tøyen, for Oslo, for landet - og for meg!

Han forteller at det nå «renner inn tekstmeldingen fra folk som er happy for det SV har fått til», både med hensyn til Tøyen-tiltakene og avklaringen av den mangeårige lokaliseringsstriden.

- Det er stort format over den jobben Marianne Borgen (SVs gruppeleder i bystyret) har gjort, sammen med byrådet, sier han.

- I dag er jeg bare glad. Nå er en tid med strid i Oslo-politikken over. Bystyrets flertall bestående av SV, Venstre, KrF og Høyre har hevet seg over egne prinsipper og funnet en løsning til beste for byen, Munch og Tøyen. Lokaliseringen av nytt museum er løst, sier kulturbyråd Hallstein Bjercke (V) til NTB.

Mangeårig strid Striden om et nytt Munch-museum har pågått i mange år. I 2009 vant prosjektet Lambda en arkitektkonkurranse om et nybygg i Bjørvika. To år senere ble disse planene stanset av Frp, Ap, SV, Rødt og Miljøpartiet De Grønne.