- SV kan beholde kunnskapsministeren

Arbeiderpartiet skal ha gitt opp å få makten over skolepolitikken.

MAKTEN OVER SKOLEN: Kristin Halvorsen skal ha vunnet kampen om kunnskapsministeren, og Kristin Halvorsen (t.h) fortsetter trolig som finansminister. Her er samferdselsminister Liv Signe Navarsete (f.v.), statsminister Jens Stoltenberg og finansminister Kristin Halvorsen på en pressekonferanse i forkant av regjeringsforhandlingene som startet for en drøy uke siden.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
MAKTEN OVER SKOLEN: Kristin Halvorsen skal ha vunnet kampen om kunnskapsministeren, og Kristin Halvorsen (t.h) fortsetter trolig som finansminister. Her er samferdselsminister Liv Signe Navarsete (f.v.), statsminister Jens Stoltenberg og finansminister Kristin Halvorsen på en pressekonferanse i forkant av regjeringsforhandlingene som startet for en drøy uke siden. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Arbeiderpartiet skal ha gitt opp å ta kunnskapsministeren fra SV og Kristin Halvorsen fortsetter trolig som finansminister.

Arbeiderpartiet har mer eller mindre gitt opp å få makten over skolepolitikken, skriver Dagsavisen som får dette bekreftet fra to Ap-kilder.

En sentral SV-kilde sier også til avisen at det er uaktuelt for partiet å gi fra seg finansministeren, kunnskapsministeren eller miljøvernministeren. Dermed ligger det an til at Bård Vegar Solhjell fortsetter som skolestatsråd, eventuelt må SV finne en annen statsråd til å bekle det viktige departementet.

Fortsetter i Finans-departementet

Det har vært spekulert i om SV-leder Kristin Halvorsen selv kunne tenke seg å bytte fra Finansdepartementet til Kunnskapsdepartementet for å få en plattform der det er lettere å fronte SVs politikk, men Halvorsen skal være innstilt på å fortsette som finansminister.

Hun har også fått klare råd fra en rekke partikolleger om å bli værende i Finansdepartementet.

Slutt for Fiskeridepartementet

Det har lenge vært kjent at fiskeriminister Helga Pedersen går ut av regjeringen for å bli parlamentarisk leder i Ap. Med henne forsvinner etter alle solemerker også Fiskeridepartementet. Havn, oljevern og annen infrastruktur legges til Samferdselsdepartementet, mens resten av fiskeriministerens portefølje legges til Næringsdepartementet, skriver Dagsavisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer