- SV kan ikke drømme seg til en bedre skole

Bort med frukt og grønt og mer fokus på lærere, mener Venstre-leder Trine Skei Grande.

IKKE NOK MED DRØMMER:  Venstre-leder Trine Skei Grande mener SV har brukt åtte år på å lage drømmer. - Men de kan jo ikke drømme seg til en bedre skole. Venstre vil heller ha mer kompetente lærere enn rett til frukt og grønt for alle, sier Grande.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
IKKE NOK MED DRØMMER: Venstre-leder Trine Skei Grande mener SV har brukt åtte år på å lage drømmer. - Men de kan jo ikke drømme seg til en bedre skole. Venstre vil heller ha mer kompetente lærere enn rett til frukt og grønt for alle, sier Grande. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det gikk ikke mange timene etter at Dagbladet-saken som presenterte SVs drømmeskole kom ut på gata, før Venstre var på tråden for å kritisere SVs skolepolitikk.

- Det er meget spesielt å lese om SVs drømmeskole når de har sittet i Kunnskapsdepartementet i snart åtte år og har hatt alle mulige sjanser til å gjennomføre sine planer, skriver Venstre til Dagbladet i en mail.

Kunnskap foran skolemat Kort tid etter er Trine Skei Grande på tråden for å utdype:

- De har brukt åtte år på å lage drømmer, og jeg tok opp dette i spørretimen i går. SV kan ikke drømme seg til en bedre skole. De drømmer om å få enda flere lærere inn i hvert klasserom, men når du vet at Norge i framtida vil mangle mange tusen lærere, så henger jo ikke det på greip, sier Venstre-leder Trine Skei Grande, og fortsetter:

- De drømmer om skolemat til alle, men vi trenger flere kompetente lærere.

Lærernorm På sikt ønsker SV å ha en lærernorm, der det maksimalt skal være 15 elever per lærer i de første fire årene på skolen. Fra 5. til 10.-klasse, skal det maksimalt være 20 elever per lærer.

- Alle vil ha flere lærere, men det blir ikke flere lærere av å innføre en lov med lærere som ikke finnes. Det blir flere lærere av å heve statusen for yrket, sier Grande og viser til masterutdanning, rett og plikt til videreutdanning og kutt i skolebyråkrati.

- Vi må også hente tilbake så mange som mulig av de 37000 lærerutdannede som ikke er i skolen,  og rekruttere og utdanne flere lærere, sier Grande.

Leksehjelp-kritikk Hun er også nådeløs mot leksehjelpen, som SV ønsker å utvide til å gjelde alle trinn i grunnskolen:

- Kan ikke Kristin bare innrømme at ordningen SV har vært med på å innføre ikke er god nok? Pengene burde heller gis til kommunene slik at de kan lage gode leksehjelpstilbud i stedet for en sentralstyrt ordning med ufaglærte, som ikke funker, sier Grande.