- SV kan ikke velge det dyreste flyet

Men tre av partiets stortingspolitikere krever at Kristin Halvorsen tar dissens mot amerikanske jagerfly.

- HAR BEDT OM TENKEPAUSE: Kristin Halvorsen har ikke kunnet informere partikollegene om regjeringens avgjørelse før den plutselig ble offentliggjort i kveld, og medgir at motstanden mot amerikanske jagerfly er stor i SV.   Foto: SCANPIX
- HAR BEDT OM TENKEPAUSE: Kristin Halvorsen har ikke kunnet informere partikollegene om regjeringens avgjørelse før den plutselig ble offentliggjort i kveld, og medgir at motstanden mot amerikanske jagerfly er stor i SV. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): SV-politikerne som ikke har tilhold i regjeringskorridorene ble i kveld tatt på senga på av den helt uventede offentliggjøringen av regjeringens jagerflyvalg, som endte på amerikanske Joint Strike Fighter.

På en pressekonferanse klokka 18.30 i kveld la ikke Kristin Halvorsen skjul på at det er frustrasjon internt i SV. Men på spørsmål fra Dagbladet.no gikk Halvorsen langt i å si at partiets "tenkepause" ikke vil ha noen reelle konsekvenser for jagerflykjøpet.- Hvordan føles det at SV skal ta en avgjørelse i en sak som allerede er avgjort?

- Det er sånn SV fungerer, sa Halvorsen, før hun fulgte opp:

- Tro  meg, dette er en viktig sak for SV, der det har vært umulig å involvere mange personer. Derfor har vi et ønske om å ta en tenkepause før vi konkluderer. Men Gripen er ikke mulig å velge. SV kan ikke velge det dyreste flyet. Dette hadde vært vanskeligere hvis det hadde vært likere mellom flyene, og det hele var et politisk valg dar man ønsket en viss samarbeidspartner.

Finansministeren forteller at hun og partikollegene er "vantro" over at resultatene fra sammenligningen av flytypene var så entydige til JSFs fordel, men tar altså de faglige konklusjonene til følge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer