SV: Konturløs trontale

- Trontalen var konturløs. Regjeringen heiser ingen satsingsområder. På temaene kommuner, skole og bolig er innholdet oppsiktsvekkende svakt. Det sier leder av Sosialistisk Vesnstreparti, Kristin Halvorsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun frykter innstramninger på de tre områdene i det statsbudsjettet regjeringen legger fram på mandag.

- Det er bekymringsfullt at trontalen er så svak på disse områdene særlig fordi den legges fram av tre partier som nettopp har kommunene og lokaldemokratiet, skolen og boligpolitikken som sentrale deler av sin politikk, sier Halvorsen.

Hun viser til at kommunene sliter med konsekvensene av rente- og lønnsforhøyelser og hadde ventet at Senterpartiet i regjering skulle sørge for at kommuneøkonomien fikk et løft. I stedet sier regjeringen at kommunene skal gi «grunnleggende velferdstjenester».

- Skolen omtales ikke enda det er stedet barna tilbringer det meste av sin tid. Regjeringen omtaler bare det som skjer etter skoletid. Det er svakt, sier Halvorsen.

Heller ikke boligpolitikken er SV-lederen fornøyd med. Regjeringen nøyer seg med å ville hjelpe grupper som har særskilte problemer på boligmarkedet.

- Det er for defensivt når vi vet det er press på boliger mange steder i landet, sier Kristin Halvorsen.

NTB