Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SV kraftig fram på ny måling

Høyre slår sin egen bunnrekord.

OPPTUR: Kristin Halvorsen og SV kan glede seg over fersk meningsmåling.
Foto: Knut Falch / SCANPIX .
OPPTUR: Kristin Halvorsen og SV kan glede seg over fersk meningsmåling. Foto: Knut Falch / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SV gjør sin beste måling på lenge og kan notere seg 9,2 prosents oppslutning - en framgang på 2,1 prosentpoeng. Høyre derimot, slår sin egen bunnrekord og ender på 11,1 prosent.

Det er på NRKs ferske partibarometer, utført av Norstat, at SV kommer godt ut.

- Det er en oppmuntring. Det er en av flere målinger, men den viser at det er stor entusiasme for det rødgrønne samarbeidet. Denne målingen kan bety at miljø kan få en viktig plass i valgkampen, sier Kristin Halvorsen (SV) til NRK.

Samfunnsredaktør Kyrre Nakkim i NRK tror Full City-forliset kan ha bidratt til partiets hopp på målingen.

- Valgkampen har i stor grad handlet om SVs saker. Først kom Rimi-Hagen med en gavepakke til SV da han mente at de rike betalte for mye skatt, og så kom Langesund-ulykken, sier Nakkim, som mener det er for tidlig for partiet å slippe jubelen løs.

Også Venstre gjør det godt med en framgang på 1,4 prosentpoeng. 6,2 prosent av de spurte sier de ville stemt på Venstre dersom stortingsvalget var i morgen.

For vel to uker siden fikk Høyre 11,3 prosent oppslutning - noe som var tidenes dårligste oppslutning for partiet. Nå lyder den nye bunnrekorden 11,1 prosent med en tilbakegang på 0,2 prosentpoeng.

For de andre partiene: Ap 32,7 prosent (-0,2), Frp 27,5 (-0,7), Sp 5,3 (-0,7), KrF 6,3 (-0,4), Rødt 0,3 (-0,9) og andre 1,4 (-0,4). (NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling