SV krever stans av uttransportering av asylbarn

Ber KrF og Venstre reforhandle asylavtalen med regjeringen.

KREVER STANS: Karin Andersen (SV) krever full stans av utsendelser av lengeværende asylbarn som har vært her i tre år eller mer, og deres familier. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
KREVER STANS: Karin Andersen (SV) krever full stans av utsendelser av lengeværende asylbarn som har vært her i tre år eller mer, og deres familier. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I trontaledebatten som pågår i Stortinget nå, vil SV fremme forslag om å stille alle gjenværende saker om lengeværende asylbarn i bero. Det bekrefter SVs Karin Andersen til Dagbladet. 

Forslaget lyder som følger:

«Stortinget ber regjeringen, i påvente av varslet nytt regelverk, sørge for umiddelbar stans i utsendelser av lengeværende asylbarn som har vært her i tre år eller mer, og deres familier. Sakene stilles i bero, og det gis utsatt iverksettelse.»

Fredag skrev Klassekampen at regjeringen har kastet ut 484 asylbarn ut av landet på ett år. Det er 162 flere enn tilsvarende periode under rødgrønt styre. Venstre mener tallene er vanskelige å forholde seg til, fordi lengeværende asylbarn er «sauset sammen» med asylbarn som har oppholdt seg i Norge i kort tid.

- Slutt å gnål om SV! Som Dagbladet skrev på fredag, krever dessuten Venstre at justisminister Anders Anundsen (Frp) avkrefter at han har bedt Polities Utlendingsenhet (PU) hasteutkaste lengeværende asylbarn - før regelverket som skal styrke asylbarnas rettigheter har kommet på plass.  - Jeg forutsetter at justisministeren ikke har gitt politiske føringer om at utsendelse av lengeværende asylbarn som kan komme inn under det nye regelverket, skal prioriteres, sa Nybø til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer