LEI AV MOE: Kristin Halvorsen avviser at Ole Borten Moes utspill om at det ikke er aktuelt å framskynde Mongstad-rensing. Hun støtter fullt opp om sin egen miljøminister som i dag sier rett ut at han er lei av olje- og energiministerens mange soloutspill. Foto: Uffe Frandsen
LEI AV MOE: Kristin Halvorsen avviser at Ole Borten Moes utspill om at det ikke er aktuelt å framskynde Mongstad-rensing. Hun støtter fullt opp om sin egen miljøminister som i dag sier rett ut at han er lei av olje- og energiministerens mange soloutspill. Foto: Uffe FrandsenVis mer

SV-Kristin slår tilbake mot Moe

SV-lederen avviser at Moes Mongstad-utspill er på vegne av regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SV-leder Kristin Halvorsen gir sin fulle støtte til Erik Solheim, som rett ut sier han er «blitt lei» av Ola Borten Moe.

- Jeg synes Eriks Solheim formulerer dette bra. Det har vært en forutsetning i regjeringen om at vi skal behandle saken på skikkelig vis. Dessuten skal vi ha et godt forhold til miljøbevegelsen, sier Kristin Halvorsen til Dagbladet.

Det var til Stavanger Aftenblad i går at olje- og energiminister Ola Borten Moe ga uttrykk for at den nye rapporten fra Klima - og forurensningstilsynet, som viser at kreftfaren er mindre enn først antatt, ikke ville framskynde renseprosessen på Mongstad.

- Jeg begynner å bli litt lei hans mange soloutspill. Det han sier om Mongstad får stå for hans egen regning, sa miljøvernminister Erik Solheim (SV) til NTB tidligere i dag.

Sinne i SV
Dagbladet skrev onsdag at flere i SV nå begynner å bli lei av Ola Borten Moes mange utspill.

Moes siste utspill skaper sinne og stor frustrasjon i SV.

SKAPER SINNE: Det stormer nå rundt olje- og energiminister Ola Borten Moe, som i tillegg til å ha gått løs på miljøbevegelsen, mener at det likevel ikke er aktuelt å framskynde renseprosessen ved Mongstad-anlegget. Det skaper sinne og frustrasjon i SV. Her er han og hans rådgiver, Ivar Vigdenes, utenfor fjernsynshuset på Marienlyst torsdag kveld.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SKAPER SINNE: Det stormer nå rundt olje- og energiminister Ola Borten Moe, som i tillegg til å ha gått løs på miljøbevegelsen, mener at det likevel ikke er aktuelt å framskynde renseprosessen ved Mongstad-anlegget. Det skaper sinne og frustrasjon i SV. Her er han og hans rådgiver, Ivar Vigdenes, utenfor fjernsynshuset på Marienlyst torsdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Utspillet fra Moe kommer bare kort tid etter at han gikk løs på miljøbevegelsen og mente flere Bellonas Frederic Hauge Naturvernforbundets Lars Haltbrekken hadde uriktig verdensanskuelse og at «miljøbevegelsen aktivt legger kjelker i veien for at vi skal lykkes med våre ambisiøse fornybare mål».

Det endte med at også Sp-leder Liv Signe Navarsete gikk ut og satte sin egen statsråd på plass. Forrige uke var det SVs miljøpolitiske talsmann, Snorre Valen, som gikk løs på Moes angrep på miljøbevegelsen. Han ga kraftig utrykk for at det ikke var rødgrønn politikk.

Slår tilbake

Både Erik Solheim og Kristin Halvorsen slår kraftig tilbake mot Moes Mongstad-utspill. Begge to avviser at det olje- og energiministeren sier er avklart regjeringspolitikk.

- Regjeringen er enig om at vi skal vurdere om ny informasjon gir grunnlag for en raskere framdrift i prosessen. Den vurderingen vil bli tatt i løpet av de nærmeste ukene, sa Solheim til NTB.

- Ikke avgjort
Han får full støtte fra SV-lederen, som understreker at saken er langt fra avgjort i regjeringen.

- Spørsmål rundt den nye rapporten fra Klima- og forurensningstilsynet skal behandles i regjeringen. Det har vært forutsetningen. Det skal ikke konkluderes på dette i Olje- og energidepartementet, sier Halvorsen til Dagbladet.

Men Halvorsen vil ikke si hva hun synes om Moes forskuttering av regjeringens politikk.

- Vi vet at miljøinteressene er avhengig av at SV står på for vårt syn. Jeg har ikke noe behov for å kommentere det noe mer, sier hun.