SV-Kristin vil bli tv-dronning

Bare én kveld i hele valgkampen rekker ikke Kristin Halvorsen tilbake til tv-studioene i Oslo på kvelden. Da er hun i Berlevåg. Fra alle de andre stoppene på stemmefisketuren har hun returbilletter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun har valgt dette stresset for å komme i posisjon til å danne regjering sammen med Ap og Sp.

Kristin Halvorsen tror nemlig mediebildet de siste ukene før valget kommer til å avgjøre om hun klarer å skape en motbølge til høyrebølgen.

- Denne valgkampen kommer til å bli annerledes enn de vi har sett før. Tv-stasjonene har planlagt veldig lite på forhånd. Hvem redaksjonene ønsker i studio, kommer nok an på hvem som har noe på hjertet akkurat den dagen. Det er en fordel for oss, sier Halvorsen.

Hun gleder seg til debattene med Jan Petersen om skole.

- Høyre er en glimrende motstander for oss. De er opptatt av skole, men kan ikke finansiere det, sier Halvorsen.

Mot strømmen

Men det er Høyre som har framgang på meningsmålingene, ikke SV. Det er Høyre som gir folk det de tydeligvis vil ha: skatte- og avgiftslettelser. SV vil ha likt skattenivå som i dag, men mer på dem som tjener over 500000 kroner og mindre på dem som tjener under 300000 kroner.

- Hvordan skal du få tidsånden på din side?

- Vi skal vise folk at det er en utgiftsside i de private budsjettene også. Barnehagepriser, strømpriser, egenandelene i skolen og bokprisen i videregående skole betyr mer for folk flest enn de hundrelappene Høyre lover i skattekutt, sier hun. Og hun mener det er veldig mange som ikke har råd til å stemme Høyre, men som ikke vet det ennå.

Tror på ti prosent

- Hvis barnehageprisen blir 1120 kroner i stedet for 4000 kroner som i dag, kan det bety ferie for en hel familie, eller muligheten til å jobbe ti prosent mindre, sier Halvorsen.

Tallet er hentet fra Sveriges faste barnehagepris som gjelder fra første januar 2002.

Halvorsen tror ikke det nødvendigvis er skattekutt folk vil ha, men bedre velferd for den skatten de betaler.

- Folk velger for eksempel ikke en dårlig skole av idealisme. Ingen gambler med ungene sine, ikke SV-folk heller, sier Kristin Halvorsen.

Hun tror det er mulig for SV å få over ti prosent av stemmene ved høstens valg.

<B>TI PROSENT:</B> SV-leder Kristin Halvorsen mener SV kan gjøre et godt valg i år, og tror på ti prosent.