Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SV legger fram havarirapport om katastrofevalget

Og de siste månedene har de mistet enda flere velgere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden katastrofevalget i høst har SV mistet ytterligere oppslutning. Mandag kommer rapporten som evaluerer stortingsvalget.

SV hadde en oppslutning på 3,9 prosent i gjennomsnitt på ti nasjonale meningsmålinger i desember. Nedgangen fra 4,1 prosent ved stortingsvalget ville ifølge Poll of polls ha redusert stortingsgruppa fra 7 til 2 representanter.

Det er i denne motvinden at partiet starter den formelle diskusjonen om hvorfor og hvordan stortingsvalget 2013 ble det dårligste i SVs historie.

Mandag legger det interne evalueringsutvalget fram sin rapport for sentralstyret, opplyser presseansvarlig Tone Foss Aspevoll til NTB.

Ut fra det som tidligere er blitt kjent fra utvalgets arbeid, ligger det ikke an til noen krass kritikk av partiledelsen. Heller ikke gjennomføringen av valgkampen utpekes som noen sentral årsak til det svake valgresultatet.

Derimot skal regjeringsslitasje, manglende bredde i politikken og svak organisasjon være blant årsakene som utvalget trekker fram.

(NTB)