SV-lokallag vil kaste Lysbakken

- Vi trenger et grasrotopprør mot partielitens unisone, servile og nesegruse støtte til Audun Lysbakken, sier leder for Røyken SV, Bernt-Leon Hellesø.

VIL AT LYSBAKKEN TREKKE SEG: I natt la Røyken SV ut en pressemelding hvor de ber Audun Lysbakken trekke seg etter han ble tvunget til å gå etter  Dagbladets avsløringer i selvforsvarssaken. Foto: THOMAS HAUGERSVEEN/DAGBLADET
VIL AT LYSBAKKEN TREKKE SEG: I natt la Røyken SV ut en pressemelding hvor de ber Audun Lysbakken trekke seg etter han ble tvunget til å gå etter Dagbladets avsløringer i selvforsvarssaken. Foto: THOMAS HAUGERSVEEN/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt la Røyken SV ut en pressemelding hvor de ber Audun Lysbakken trekke seg etter han ble tvunget til å gå etter Dagbladets avsløringer i selvforsvarssaken.

Vil ha Holmås «Styret i Røyken SV er ikke bekvemme med å få Audun Lysbakken som ny SV-leder, spesielt etter det som har skjedd den siste tiden, og etter at han har trukket seg som statsråd. Vi ber ham derfor om å trekke sitt kandidatur, og ber samtidig Heikki Holmås om å stille som lederkandidat igjen», skriver lokallaget i pressemeldingen.

Men i går sa Heikki Holmås at det er uaktuelt for ham å relansere sitt kandidatur til ledervervet i SV.

Vil ha grasrotopprør «Vi trenger et grasrotopprør mot partielitens unisone, servile og nesegruse støtte til Audun Lysbakken. Partiet må gjenreises. Da trenger vi en leder som også kan sitte i regjering», skriver lokallaget i pressemeldingen.

- Vi har et annet utgangspunkt enn partieliten, som ønsker at den store stillheten skal bre seg over denne saken. Vi tar i stedet bladet fra munnen å bruker litt folkelig vett, sier lederen for Røyken SV, Bernt-Leon Hellesø, til Dagbladet. Han mener det bare er den «innerste menigheten» som tror at Lysbakken kan bli SV-leder.

- Servil hyllest - Det er helt umulig for Lysbakken å lede SV nå. Det er bare de som bedriver servil hyllest av Lysbakken som kan tro noe annet. Poenget er å få folk som i dag ikke stemmer på SV til å stemme på oss. For dem er det helt uaktuelt å stemme på SV med Lysbakken som leder, sier Hellesø. Han tror Holmås kommer til å stille som partileder hvis Lysbakken trekker seg.

- Nå kan han selvfølgelig ikke si noe annet, men hvis Lysbakken trekker seg er jeg overbevist om at Holmås kommer til å stille, sier Hellesø.

OPPRØR MOT PARTIELITEN: - Vi har et annet utgangspunkt enn partieliten, som ønsker at den store stillheten skal bre seg over denne saken. Vi tar i stedet bladet fra munnen å bruker litt folkelig vett, sier lederen for Røyken SV, Bernt-Leon Hellesø, til Dagbladet. Foto: STIG MARLON WESTON/SV
OPPRØR MOT PARTIELITEN: - Vi har et annet utgangspunkt enn partieliten, som ønsker at den store stillheten skal bre seg over denne saken. Vi tar i stedet bladet fra munnen å bruker litt folkelig vett, sier lederen for Røyken SV, Bernt-Leon Hellesø, til Dagbladet. Foto: STIG MARLON WESTON/SV Vis mer