«SV må forsette med finansdepartementet»

SV-veteran Dag Seierstad med råd til Kristin Halvorsen.

FORTSETTER? Det har lenge blitt spekulert i om Kristin Halvorsen vil fortsette som finansminister eller ta over Kunnskapsdepartementet. Nå ber flere SVere henne om å fortsette. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FORTSETTER? Det har lenge blitt spekulert i om Kristin Halvorsen vil fortsette som finansminister eller ta over Kunnskapsdepartementet. Nå ber flere SVere henne om å fortsette. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Dag Seierstad, en mye brukt SV-strateg og kompromissmaker i Kristin Halvorsens parti, tar nå til orde for at SV må fortsette å ha finansministerposten.

- Jeg synes det fortsatt er viktig at SV beholder finansministeren. Det er et av de viktigste departementene. Det er der hvor en syr sammen de ulike feltene, og hvor statsråden kan instruere staben til å utrede områder SV er opptatt av, sier Seierstad til Dagbladet.

Ingen kommentarMen om han mener Kristin Halvorsen selv bør fortsette vil ikke Dag Seierstad si.

- Men er det ikke en selvfølge at nettopp Halvorsen fortsetter som finansminister hvis hun velger å beholde det hos SV?

- Ingen kommentar.

Teller på knappeneDet har lenge vært spekulert i om Halvorsen vil fortsette som finansminister eller om hun vil prioritere en annen av SVs statsrådsposter i den rødgrønne regjeringen. Et av forslagene som har versert i sentrale SV-kretser har vært at hun burde ta over som kunnskapsminister etter Bård Vegar Solhjell.

Det er fortsatt uklart hva Kristin Halvorsen velger seg. Forhandlingsresultatet av en ny regjeringsplattform vil trolig avgjøre SV-lederens valg til slutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer