SV maner til kamp for politi-hijab

Justisminister Knut Storberget (Ap) vingler i hijab-saken.

VIL KJEMPE FOR HIJAB-FORSLAGET: Akhtar Chaudry, her fotografert under Id-bønnen i fjor, vil kjempe for hijab-forslaget. Foto: Geir Bølstad
VIL KJEMPE FOR HIJAB-FORSLAGET: Akhtar Chaudry, her fotografert under Id-bønnen i fjor, vil kjempe for hijab-forslaget. Foto: Geir Bølstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):- Jeg vil invitere alle som mener at dette er riktig til å engasjere seg i saken. Ingenting kommer gratis, sier SVs justispolitiske talsmann Akhtar Chaudhry til Dagbladet.no.

Chaudhry er andre nestleder i Stortingets justiskomité.

I dag ble det klart at justisminister Knut Storberget vil vurdere politi-hijab på nytt. Justisdepartementet har fjernet pressemeldingen som ble lagt ut onsdag i forrige uke der det ble slått fast at beslutningen om endringen i uniformsreglene var tatt.

Tar en ny runde- Jeg har ikke snudd, sa Storberget til TV 2 Tabloid i kveld, men måtte også innrømme:- Beslutningen er ikke tatt. Det har kommet reaksjoner på forslaget som gjør at jeg vil ta en runde til og blant annet høre på hva politiets organisasjoner mener.

I dag sendte justisministeren ut et brev hvor de ber Politidirektoratet å utforme hvordan uniformen vil se ut. - Vi har åpnet opp for å endre uniformsreglementet, og politidirektoratet og politidirektøren har nå fått oppgaven med å utforme et forslag til hvordan uniformen vil se ut, sier justisministeren, og presiserer at det er viktig at uniformen framstår nøytral og med autoritet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer