LANDSMØTE: SV-leder Audun Lysbakken under en pressekonferanse i forbindelse med SVs kommende landsmøte.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
LANDSMØTE: SV-leder Audun Lysbakken under en pressekonferanse i forbindelse med SVs kommende landsmøte. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

SV med kjønnsdelte møter - vil hindre hersketeknikk

- Vi ønsker at alle skal snakke fritt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forkant av landsmøtet deler SV forsamlingen opp etter kjønn. Hensikten er å hindre mannsdominans og hersketeknikker, melder Bergens Tidende.

En time før selve landsmøtet settes i gang på Gardermoen fredag, er SV-delegatene invitert til egne, kjønnsdelte formøter som er lukket for pressen.

- Vi er opptatt av at det skal være like stor deltakelse av kvinner og menn i alle debatter. Derfor har vi slike møter, for å bevisstgjøre delegatene om det, sier SV-leder Audun Lysbakken til avisen.

Han sier at partiet har brukt slike møter også i andre sammenhenger, og at det har fungert bra.

- Vi er et feministisk parti, og det innebærer å være bevisst på hvordan en del usynlige strukturer fungerer. Dette gjør vi for å ha et inkluderende landsmøte, sier Lysbakken.

Partisekretær Kari Elisabeth Kaski sier SV ikke ønsker journalister til stede under disse møtene, fordi det vil være «kontraproduktivt».

- Vi ønsker at alle skal snakke fritt, og med mediefolk i salen vil kanskje noen legge bånd på seg, sier hun.

Kaski avviser også BTs forespørsel om å få ta et bilde under formøtene og sier følgende om poenget med dem:

- Poenget er å ha noen korte møter på rundt en halvtime der vi snakker om partikultur, møtekultur og hersketeknikker. Vi vil ha trygge møteplasser, sier hun.

(NTB)