Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SV-medlemmer melder seg ut i Libya-protest

- Slutten for SV som fredsparti, mener Marielle Leraand.

HAR MISTET TROEN: Marielle Leraand, talskvinne for de ni som nå melder seg ut. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX
HAR MISTET TROEN: Marielle Leraand, talskvinne for de ni som nå melder seg ut. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ni medlemmer i Sosialistisk Venstreparti melder seg ut av partiet i protest mot at SV støtter FNs vedtak om å opprettholde flyforbudsone i Libya.

De ni SV-erne som melder seg ut, er Torgeir Salih Holgersen, Marielle Leraand, Hågen Kyllo, Iram Salih, Christine Rødahl, Asgeir Bjørkedal, Sondre Støen-Kvam, Britt K. Bekkedahl og Hernan Rojas.

Leraand, som inntil nå har ledet Oslo SVs internasjonale gruppe, forklarer hvorfor de ni velger å gå til dette skrittet.

- Vi har rett og slett ikke noe håp for SV som fredsparti lenger. Partiet har gitt opp NATO-motstanden og gjør ingenting for å utfordre Arbeiderpartiet i utenrikspolitikken, sier Leraand til Klassekampen.

SV-landsmøtet i helgen vedtok med to tredelers flertall å støtte intervensjonen i Libya. Det fikk dråpen til å flyte over for Leraand og de åtte andre, som onsdag varslet utmeldelsene i en kronikk i Klassekampen.

- SV er ikke hva det en gang var. Når et stort flertall på landsmøtet stemmer for å bombe Libya, betyr det slutten for SV som fredsparti, sier Leraand.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media