Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SV mindre enn Venstre i ny måling

Får kun 5,5 prosents oppslutning i ny meningsmåling.

LITEN:
SV leder Kristin Halvorsen sliter med meningsmålingene. Partiet er nå mindre enn Venstre.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
LITEN: SV leder Kristin Halvorsen sliter med meningsmålingene. Partiet er nå mindre enn Venstre. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I VGs partibarometer for april er folk blitt spurt om hva de vil stemme i kommunevalg, og resultatene er ikke oppløftende for de rødgrønne regjeringspartiene.

Sammenlignet med kommunevalget i 2007 går SV tilbake med 0,7 prosentpoeng, Arbeiderpartiet går tilbake 1,1 prosentpoeng til 28,5 prosent, mens Senterpartiet mister 1,2 prosentpoeng og ender på 6,8 prosents oppslutning.

SVs partisekretær Silje Schei Tveitdal må innrømme at resultatet for hennes parti «ikke høres så bra ut».

- Jeg tror vi må bli flinkere til å bli tydeligere på sakene vi går til valg på. Folk venter på hva som blir SVs neste satsing. I valget skal vi satse på arbeidstakeres rettigheter, skole og miljø, sier Tveitdal til VG.

I målingen som er utført av InFact, får Venstre 5,8 prosents oppslutning. Høyre får 23,5 prosents oppslutning, Frp får 18,9, KrF 5,0, Rødt 2,4, mens andre partier får 3,5 prosents oppslutning.
(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!