SV-minister vasser i damer

Arild Stokkan-Grande (Ap) ber Audun Lysbakken skaffe seg flere menn.

MASSE DAMER: Barne-, likestillings og inkluderingsminister Audun Lysbakken leder et departement stappfullt med kvinner. Bare 34 prosent av de ansatte i BLD er menn. Men så tjener de også mest. Foto: Lars Myhren Holand/Dagbladet
MASSE DAMER: Barne-, likestillings og inkluderingsminister Audun Lysbakken leder et departement stappfullt med kvinner. Bare 34 prosent av de ansatte i BLD er menn. Men så tjener de også mest. Foto: Lars Myhren Holand/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| I realiteten styrer SV-statsrådene Kristin Halvorsen og Audun Lysbakken hvert sitt departementet stappfullt av damer. Men det er likevel gutta som tjener mest.

Tall fra Kunnskapsdepartementet og Barne- og likestillingsdepartementet (BLD) viser at andelen mannlige byråkrater er i mindretall.

- UheldigBare i BLD er andelen menn  34 prosent. I Kristin Halvorsens departement er det bare 35,2 prosent menn.

- Det er uheldig at man har en så skjev fordeling. BLD er jo et av de fremste verktøyene vi har for å planlegge likestillingsarbeidet i landet. Da skulle det bare mangle at vi har full likestilling i dette departementet, sier Aps Arild Stokkan-Grande.

I Kunnskapsdepartementet har kvinneandelen heller steget de siste åtte åra fra 59 prosent til hele 64, 8 prosent.

- Må ha femti prosentNå ber Stokkan-Grande, Aps mann i familie- og kulturkomiteen på Stortinget, de to SV-ministrene om å ta grep.

- Vi må ha tilnærmet femti prosent menn og kvinner i departementene. Det er departementsledelsen som ikke har gjort jobben sin. Men jeg mener nå at både kunnskapsministeren og barne- og likestillingsministeren må gå inn i disse tallene og gi beskjed om at dette ikke går lenger, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer