SV-muslim får støtte fra Frp

Den muslimske SV-representanten som klaget på salmesangen etter kommunestyremøtene i Grimstad, får støtte fra uventet hold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Talsmannen for Fremskrittspartiets gruppe i Grimstad kommunestyre, Eyolf Bakke, er enig med SVs Issifou Koanda i at salmesangen bør sløyfes.

- Prinsipielt sett mener jeg det nå er på tide at vi stopper med denne tradisjonen. I det minste er den moden for en diskusjon, og jeg er enig i at vi bør gå rett på sakslisten uten å synge fedrelandssalmen først, sier Bakke til Agderposten.

Han er ikke personlig plaget av salmesangen, men han mener den er overflødig.

- Jeg reiser meg sammen med de andre, men jeg deltar ikke i selve sangen. Jeg er opptatt av at vi skal fokusere på de politiske sakene mer enn å utøve salmesang. Vi sitter i kommunestyret for å utøve politikk, mener Bakke.

- Vi bor i et kristent land, og det må vi som politikere selvsagt respektere. Men så sammensatt som samfunnet nå er med muslimer og humanetikere, mener jeg at vi ikke bør blande rikets nasjonale religion inn i politiske møter, legger han til.

- Vår rolle er å utøve politikk. De som ønsker å synge salmer får oppsøke kirker og bedehus, sier Eyolf Bakke.

Venstres Øystein Haga mener det må finnes en kompromissløsning som alle kan akseptere.

- Det er en liten sak. Men den vekker sterke følelser, og vi bør ta hensyn til dem som føler seg støtt over salmesangen. Selv synes jeg det er fint med en åndelig overbygning før vi begynner på de politiske drøftingene. En løsning kan være at vi setter møtet etter salmesangen, sier Haga.