<strong>REGNVÆRSDAGER:</strong> Kristin Halvorsen varslet at hun ville trekke seg som SV-leder på valgnatta. Audun Lysbakken (høyre) er favoritt til å ta over. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
REGNVÆRSDAGER: Kristin Halvorsen varslet at hun ville trekke seg som SV-leder på valgnatta. Audun Lysbakken (høyre) er favoritt til å ta over. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

SV nede i 3,3 prosent

Mister ti stortingsrepresentanter, hvis krisemåling slår til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sosialistisk Venstreparti får bare 3,3 prosent oppslutning i en meningsmåling utført for Sunnmørsposten. Også Senterpartiet sliter og er så vidt over sperregrensa.

Høyre og Arbeiderpartiet fortsetter framgangen på meningsmålingen. Arbeiderpartiet nærmer seg nivået fra valget i 2009 med 34,8 prosent, fram 2,1 prosentpoeng i forhold til august. Bakgrunnstallene viser at partiet i tillegg til å mobilisere egne velgere, også tar velgere fra SV og Frp. Høyre kryper fortsatt oppover og får 28,3 prosent, fram 2,6 prosentpoeng. Samtidig fortsetter Frp tilbakegangen med en oppslutning på 16,2 prosent, tilbake 2,1 prosentpoeng.

Kristelig Folkeparti får 4,9 prosent, ned 0,1. Senterpartiet faller 1,2 prosentpoeng til 4,5 prosent, mens Venstre får støtte fra 5,6 prosent av de spurte, fram 0,9.

- Dette er som ventet, sier valgforsker Frank Aarebrot til Sunnmørsposten.

Han peker på at det er vanlig at valgvinnerne fortsette framgangen også etter valget, mens valgtaperne fortsetter nedover.

Om denne målingen var resultatet av et stortingsvalg ville det blitt klart borgerlig flertall på Stortinget. De tre rødgrønne partiene, som i dag har 86 mandater, ville bare fått inn 72.

Målingen er tatt opp i tidsrommet 20. til 25. september. 1.000 personer er spurt om partivalg. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer