SV og TV 2 i sminkekrangel

TV 2 hevder utspørring ble avlyst fordi Kristin Halvorsen (SV) krevde for lang sminketid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV 2 hevder at partilederutspørringen med SV-leder Kristin Halvorsen ble avlyst fordi Kristin Halvorsen krevde for lang sminketid.

– Bare tull, sier Halvorsen.

TV 2 Nyhetskanalen og SV er havnet i en fargerik disputt om hva som er årsaken til at Halvorsens planlagte deltakelse i partilederutspørringen onsdag ble avlyst.

– TV 2 ga Halvorsen tilbud om ti minutter med sminke av to sminkører. Men det valgte SV å avslå, sier prosjektleder Tor Godal i TV 2 Nyhetskanalen til VG.

Kristin Halvorsen avfeier påstanden og sier at det er «bare tull».

Hennes statssekretær, Roger Ø. Sandum, sier til avisen at SV mente at 15 minutter i sminken var et minimum, og at TV 2 «presset oss til et punkt der vi sa at da får det heller være».

Sminkører i TV 2 og NRK som VG har snakket med, sier at de helst bruker 20 til 30 minutter på en kvinnelig politiker før hun kan gå i studio. I det skarpe lyset blir ansiktet livløst uten sminke, noe som virker forstyrrende.

NTB

SMINKETULL: TV 2 hevder partilederutspørringen mot Kristin Halvorsen (SV) ble avlyst fordi hun krevde for lang sminketid. Partilederen gir påstanden det glatte lag. FOTO: Morten Holm/SCANPIX
SMINKETULL: TV 2 hevder partilederutspørringen mot Kristin Halvorsen (SV) ble avlyst fordi hun krevde for lang sminketid. Partilederen gir påstanden det glatte lag. FOTO: Morten Holm/SCANPIX Vis mer