SV øker mest i fylkestingene

SV er det partiet som økte sin representasjon i norske fylkesting med flest plasser under mandagens fylkestingsvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge prognosene tirsdag morgen ligger SV an til å få til sammen 79 plasser i landets 19 fylkesting, medregnet Oslo bystyre. Det er en økning på 21 plasser. I Akershus og Oslo ligger SV an til en dobling av sin representasjon - i Akershus fra tre til seks plasser og i Oslo fra fire til åtte plasser.

SP taper

Senterpartiet er det partiet som har tapt flest fylkestingsplasser - til sammen 37. Mandagens fylkestingsvalg ga Sp til sammen 96 plasser i fylkestingene. Både i Vestfold og Finnmark fikk Sp halvert sine fylkestingsgrupper fra fire til to representanter. I Rogaland blir Sp-gruppen i fylkestinget redusert fra ni til fire. Men fylkestinget i Rogaland blir fra kommende periode redusert med 15 plasser til 57 plasser. I de øvrige fylkesting er tallet på plasser uendret.

Ap ned 29

Arbeiderpartiet får til sammen 279 plasser i landets fylkesting. Det er en nedgang på 29 i forhold til forrige fylkestingsvalg. Venstre går også tilbake i fylkestingene. Til sammen får partiet 40 plasser i fylkestingene. Det er åtte færre enn i forrige periode.

Fremskrittspartiet får til sammen 120 fylkestingplasser. Det er en økning på 17. Kristelig Folkeparti øker med 16 til 102 plasser i landets fylkesting. Høyre får 185 plasser. Det er seks flere enn i siste periode. RV får til sammen 13 plasser - en framgang på to.

Pensjonistpartiet fikk sju plasser i fylkestingene. Det er en nedgang på sju plasser. Kystpartiet fikk inn tre fylkestingrepresentanter - to i Nordland og en i Finnmark.

I alt ble 939 fylkestingsplasser fordelt under mandagens valg.

(NTB)