Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SV om Listhaug-forslag: - Våkn opp fra panikken og si nei!

Ber Krf, Venstre og Ap om å ta ansvar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag setter innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i gang arbeidet med å stramme inn reglene for å få permanent opphold i Norge.

Ett av tiltakene Listhaug vil presentere, er langt strengere krav for å få permanent opphold i Norge, skriver VG.

Perioden for å få permanent opphold i Norge utvides fra tre til fem år. Departementet sender også på høring forslag om at det skal innføres krav om norsk- og samfunnskunnskap og i tre år før det gis permanent opphold.

- Sett en stopper Listhaugs forslag får SV til å reagere. Stortingsrepresentant Karin Andersen ber nå Ap, KrF og Venstre om å si nei til forslagene.

- De må se grundig på forslagene og innse at dette er elendig integreringspolitikk. Listhaug skyver ansvaret for asylsøkerne over på andre land og utgiftene over fra stat til kommune. Det må de sette en stopper for, sier Andersen til Dagbladet.

- Hvorfor virker disse tiltakene mot sin hensikt?

- De fjerner ytelsene man får hvis man blir gammel. Når disse menneskene da ikke kan reise tilbake, så blir det kommunene som må ta ansvaret. Det ødelegger arbeidet med å få kommunene til å bosette flest mulig, sier Andersen, og fortsetter:

- De ønsker også at færre skal få overgangsstønad, en støtteordning som viser at flere kommer i arbeid, og de vil frata muligheten til fullt medlemskap i folketrygden.

40 tiltak Høringsbrevet er på 150 sider. Det bygger på asylforliket som de seks største partiene på Stortinget samlet seg om 19. november.

Nå er forslagene konkretisert.

I alt legger Listhaug fram 40 større og mindre endringer av lover og forskrifter under en pressekonferanse i Justis- og beredskapsdepartementet tirsdag, skriver NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media