SV-opprør kan tvinge Lysbakken til å trekke seg

Presset mot Audun Lysbakken kan bli så stort at han trekker sitt kandidatur.

STORT PRESS: Selv om både Heikki Holmås og Bård Vegar Solhjell sier de ikke vil ta opp kampen om SV-tronen, mener deres støttespillere at presset mot Audun Lysbakken kan bli så stort at han trekker sitt kandidatur. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET
STORT PRESS: Selv om både Heikki Holmås og Bård Vegar Solhjell sier de ikke vil ta opp kampen om SV-tronen, mener deres støttespillere at presset mot Audun Lysbakken kan bli så stort at han trekker sitt kandidatur. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere SV-lag hadde tirsdag kveld interne møter for å drøfte situasjonen rundt ledervalget, skriver VG. Tidligere samme dag tok flere lokale SV-topper til orde for å vrake Lysbakken som SV-leder.

- Slik denne saken har utviklet seg er dynamikken veldig uforutsigbar, sier en sentral kilde i kretsen rundt Solhjell til avisen.

Støttespillerne til de to tidligere lederkandidatene er imidlertid enige om at mye er opp til Lysbakken selv. Dersom han ønsker å kjempe om ledervervet, blir han etter alt å dømme valgt.

Men de fleste er tross alt enige om at det er størst sannsynlighet for at han vil fortsette kampen, skriver VG. Det er samtidig en viss mulighet for at Lysbakken trekker sitt kandidatur før landsmøtet. Da kan landsmøtet bli utsatt og avtroppende SV-leder Kristin Halvorsen fortsetter på ubestemt tid. En annen mulighet er at valgkomiteen hasteinnkalles og kommer med en ny innstilling. (NTB)