Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SV-ordfører bygde ulovlig i strandsonen

Nesodden-ordføreren visste at han omgikk loven da han satte opp en carport i strandsonen.

BYGDE ULOVLIG: Christian Hintze Holm (SV). Arkivfoto: Jeanette Landfald
BYGDE ULOVLIG: Christian Hintze Holm (SV). Arkivfoto: Jeanette Landfald Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Ordføreren i Nesodden kommune, Christian Hintze Holm (SV), var klar over at han omgikk loven da han satte opp en carport i strandsonen, og innrømmer nå at han valgte en lettvint løsning.


Hintze Holms eiendom ligger i sin helhet innenfor 100-metersbeltet i strandsonen. Likevel har han bygget både carport og dukkestue uten å søke om lov.

- Når det gjelder carporten, vurderte jeg først å søke om å sette opp en garasje. Men jeg må innrømme at i stedet for å gå veien om å søke om å sette opp en ordinær garasje, som jeg så for meg ville bli en omstendelig sak for meg, valgte jeg en lettvint løsning i form av en mye enklere konstruksjon, selv om jeg strengt tatt var klar over at også noe slikt måtte omsøkes, sier ordføreren til Akershus Amtstidende.

Natt til tirsdag skrev Hintze Holm en lang e-post til formannskapet og rådmannen, der han betegner sin egen handlemåte som «utillatelig».

Han skrev e-posten etter at han i august ble gjort kjent med at det ble stilt spørsmål rundt flere konstruksjoner på eiendommen, noe som førte til et møte med kommunen.

Dukkestuen ble satt opp for ti år siden, men har senere blitt tatt ned. Carporten ble satt opp for tre år siden, og deler av den står på stedet ennå.

- Det er klart at når jeg ikke har full orden i egne forhold, er det alvorlig, sier ordføreren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling