MELDER SEG UT AV SV I PROTEST: Jørn Nordmeland. Foto: Wikimedia Commons
MELDER SEG UT AV SV I PROTEST: Jørn Nordmeland. Foto: Wikimedia CommonsVis mer

SV-ordfører melder seg ut i protest mot regjeringa

Osen-ordfører Jørn Nordmeland mener kommunen har fått dårlig behandling av staten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Osen-ordfører Jørn Nordmeland reagerer på det han mener er dårlig behandling av den rødgrønne regjeringa og gjør kommunen hans til budsjettaper til neste år - det er ifølge Nordmeland fjerde året på rad.

Derfor vil han ikke være medlem i SV lengre.

- Jeg har vel egentlig bestemt meg. Jeg føler meg ganske overkjørt og lurt. Du kan få beskjed om at dette skal ordnes opp, men så skjer det ingen ting, sier han til NRK Trøndelag.

Han mener regjeringa ikke har lyttet til det han og andre har sagt, og peker på at det er mange sider ved det nye inntektssystemet for kommunen som slår dårlig ut for små kommuner som Osen. Han reagerer på at tilskudd til barnehage er basert på utdanningsnivået.

- Vi har vært klar over at det ble endringer i tilskuddet, men ikke at utdanningsnivået blant innbyggerne skulle ha betydning. Den sammenhengen skjønner jeg ikke, sier Nordmeland, og legger til at det kan bli aktuelt å bringe saken til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Ved forrige kommunevalg fikk SV 6,2 prosents oppslutning og fem ordførere, ifølge tv2nyhetene.no. Når Jørn Nordmeland i Osen (Sør-Trøndelag) melder seg ut, står partiet tilbake med fire: Kari Ystgård i Namskogan (Nord-Trøndelag), Bersvend Salbu i Tynset (Hedmark), Arne Vinje i Vinje (Telemark) og Christian Hintze Holm i Nesodden (Akershus).