SV-ordfører tar oppgjør med partiledelsen

- De har sikkert greie på Grünerløkka, men resten av landet har de mindre greie på, sier SV-ordfører Erik Brøske om Kristin & co.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det er trist at SV ikke har fått til mer, sier Erik Brøske. 

Han har vært ordfører og varaordførere i Berlevåg i over tolv år. Men på mandag er det slutt. Da skal ordførerkjedet overleveres til noen andre og Brøske skal pensjonere seg. 

- Det er litt pinlig. Men vi har ikke merket mye til SVs distriktspolitikk her ute, sier Brøske til Dagbladet.no. Han mener problemet kan være SVs ledelse.

- Det er jo nokså klart at en markant del av SVs lederskap er urbane. De kjenner sikkert veldig godt forhold på Grünerløkka, men når de kommer litt lengre ut i landet er ikke kunnskapen så god lenger, sier Brøske. 

Han mener at SV ikke har fått markert seg godt nok i regjering:

- Det største partiet, Arbeiderpartiet, har dominert og jeg synes SV har vært for lite synlig. Man har jo ikke tjent på regjeringsamarbeidet slik man forventet, sier Brøske. 

I 2005 sa SV-veteran Stein Ørnhøi at SV nærmest har blitt redusert til en heiagjeng for Jens.

- Det var litt flåsete sagt, men jeg har ingen problemer med å være enig i den framstillingen, sier Brøske. 

IKKE SOM FORVENTET:- Jeg synes SV har vært for lite synlig. Man har jo ikke tjent på regjeringsamarbeidet slik man forventet, sier Erik Brøske. Foto: DAGBLADET/ ANDERS OPDAHL/ NORDLYS
IKKE SOM FORVENTET:- Jeg synes SV har vært for lite synlig. Man har jo ikke tjent på regjeringsamarbeidet slik man forventet, sier Erik Brøske. Foto: DAGBLADET/ ANDERS OPDAHL/ NORDLYS Vis mer

Les også Marie Simonsens kommentar «Utakk er SVs lønn»

Tidligere i dag gikk sentrale SV-ere ut i Dagsavisen og kritiserte SVs valgkamp. En av dem som ble intervjuet i Dagsavisen sentralstyremedlem Per Østvold føler seg lurt av avisen. 

- Dette er rett og slett uredelig av Dagsavisen. Jeg uttalte meg før det ble klart hva som skulle skje med skattegjelden til rederne. Men jeg får skylde på meg selv - jeg burde visst bedre, sier Østvold til Dagbladet.no.  

En annen SV-ordfører, Inge Myrvoll, er rasende på SV-erne som kritiserer partiet nå rett før valget.

- Det er brønnpissing å kritisere SV nå rett før valget. De burde holdt seg for gode til det, sier Myrvoll.

Også nestleder i SV, Audun Lysbakken, mener det er feil å kritisere SV nå.

- Vi skal evaluere valgkampen, men det hjelper ingen at det gjøres nå rett før valget, sier Lysbakken til Dagbladet.no.

SV-ordfører tar oppgjør med partiledelsen