Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sv-ordfører ventet med innrømmelser til etter valget

Sendte epost natt til tirsdag.

BYGDE: Nesodden-ordfører Christian Hintze Holm (SV) satte opp en carport og et dukkehus ulovlig i strandsonen. FOTO: Jeanette Landfald
BYGDE: Nesodden-ordfører Christian Hintze Holm (SV) satte opp en carport og et dukkehus ulovlig i strandsonen. FOTO: Jeanette Landfald Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Først natt til tirsdag, timer etter valget, sendte SV-ordfører Christian Hintze Holm en epost til formannskapet og rådmann i Nesodden kommune, skriver Akershus Amtstidende.

Overlegg
Der innrømmet han å med overlegg ha begått flere uregelmessigheter med utbygging av strandsonen. Hintze Holm har bygget en carport og et dukkehjem i strandsonen uten å søke tillatelse.

- Når det gjelder carporten vurderte jeg å søke om å sette opp garasje. Men jeg må innrømme at jeg i stedet for å gå veien om å søke om å sette opp en ordinær garasje, som jeg så for meg ville bli en omstendelig sak for meg, så valgte jeg en lettvint løsning i form av en mye enklere konstruksjon. Selv om jeg strengt tatt var klar over at også noe slikt måtte omsøkes, sier Christian Hintze Holm til Akershus Amtstidende.

Beklager
I eposten til formannskapet, sent natt til tirsdag, beklager han overtredelsen:
«I seg selv dreier det seg muligens ikke om de mest graverende forholdene, i alle fall håper jeg at det kan sees slik», skriver Hintze Holm ifølge Akershus Amtstidende.

Men han avviser at tidspunktet eposten ble sendt på, var taktisk valgt.

- Nei, det var det ikke. Jobben som ordfører gjør at jeg bruker den tiden jeg har ledig til å sende epost. Noen ganger blir det sent på kvelden og nattestid, og valgnatta hadde jeg jo tid ledig, sier Hintze Holm til avisa.

-Må vurdere sin stilling
Den forklaringen er ikke Arbeiderpartiets Erik Moe helt fornøyd med. Han mener ordføreren bør vurdere sin stilling etter innrømmelsene.

- Det er merkelig og påtakelig at han sender denne eposten natta ette valget. Siden brevet er datert 10. september, har han holdt unna opplysninger som burde ha vært interessante for valget. Jeg reagerer veldig på at han som ordfører og tidligere leder av planutvalget ikke har vært ryddigere  med sakene, sier Moe.

Han bemerker til avisa at Hintze Holm ofte har vært streng ik liknende saker når det gjelder andre.
- Han er til tider mer katolsk enn paven i forhold til andre menneskers byggesaker, sier Moe.

På spørsmål om saken bør få konsekvenser, er Moe klar.
- Ja, det synes jeg. Han bør vurdere sin stilling.

Advart i
Ordføreren skrev e-posten etter at han i august ble gjort kjent med at det ble stilt spørsmål rundt flere konstruksjoner på eiendommen, noe som førte til et møte med kommunen.

Dukkestuen ble satt opp for ti år siden, men har senere blitt tatt ned. Carporten ble satt opp for tre år siden, og deler av den står på stedet ennå

Flere i valgkampenn
Før valget ble det kjent at både fiskeri- og kystminister Helga Pedersen (Ap) og Nordland Arbeiderpartis tredjekandidat Eirik Sivertsen har brutt med bygningslovene i sine hjemkommuner. Pedersen hadde ikke ferdigattest på sitt hjem i Vestertana, mens Sivertsen ulovlig leide ut et loft i Bodø.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling