I TRØBBEL: Audun Lysbakken er favoritt til å overta ledervervet i SV etter avtroppende leder Kristin Halvorsen. Han overtar i så fall et parti som opplever synkende tillit hos velgerne, skal vi tro meningsmålingene. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
I TRØBBEL: Audun Lysbakken er favoritt til å overta ledervervet i SV etter avtroppende leder Kristin Halvorsen. Han overtar i så fall et parti som opplever synkende tillit hos velgerne, skal vi tro meningsmålingene. Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer

SV på nytt under sperregrensen

Sosialistisk Venstreparti får bare 3,8 prosent på januarmålingen i Dagens Næringsliv. Det er det laveste nivået for partiet på 15 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partiet faller 1,2 prosentpoeng fra et allerede lavt nivå på 5 prosent i desember på målingen Sentio har gjort for Dagens Næringsliv.

Arbeiderpartiet er størst på meningsmålingen med 34,2 prosent, ned 0,6 prosentpoeng. Senterpartiet får 5,5 prosent, 0,2 mer enn sist. Rødt gjør det også godt på målingen med 2,1 prosent.

Høyre holder stillingen med 27,7 prosent, fram 1 prosentpoeng, mens Fremskrittspartiet faller 0,8 til 15,9 prosent. Kristelig Folkeparti er nede på 4,6 prosent, en framgang på 0,2, mens Venstre får 5,2 prosents oppslutning, fram 0,6.

Dersom denne målingen var resultatet av et stortingsvalg, ville de rødgrønne regjeringspartiene fått 72 plasser på Stortinget, 14 færre enn i dag, og de ville dermed mistet flertallet.

Rødt ville fått én plass, mens de borgerlige partiene ville sikret seg 96 mandater og fått et klart flertall.

(NTB)